Dumplings m. kylling & Glasnudler, samt confiteret vagtellår m. persille.

Det er lørdag, jeg har en fridag, og alligevel ikke helt, for jeg er uundværlig til et par opgaver i min madbutik, så jeg er lidt presset inden middag med en kær veninde. Men jeg når det – også krøllerne, outfittet og forventningsglæden. Selvfølgelig begynder det at regne, idet jeg træder uden for min dør – men det er ligegyldigt – forude venter en aften med kvindehygge på den helt onde klinge – og fyldte maver.Vi træder ind på APPLAUS, Aalborg, klokken 20.30 sharp, og der står et perfekt, forudbestilt tomandsbord, og venter på os, henvist af en indbydende tjenerinde, der ikke lader os hænge ét sekund – første tommel op, bliver vi hurtigt enige om. Her er overskud, til trods for en restaurant, der er fyldt til bristepunktet. Stemningen er fænomenal.

Let røget torsk m. jordskokkeskum og rå jordskokke.

Vi bliver, blidt, taget med på en 10 retters tur ind i et madunivers, der overrasker mig op til flere gange – skalaen spænder vidt, og jeg føler mig overrasket hver gang tjeneren bærer en ny tallerken ind til os. Det er lidt pirrende, på den lækre måde, især til et godt glas vin, som der heller ikke er sparet på.

Kartoffelcreme m. løgrom, chips og havgus.

Kølle fra gris m. BBQ, frittet brød og purløg & Løgskaller m. røget marv, bacon og aromat sauce.

Grillet knoldselleri m. brunet smør, ragout på ansjoser og nødder & Sprængt faseret perlehøne m. músli og æble sauce.

Ovenstående ret “had me at hello” – især da tjeneren sagde ordet “mande-müsli” – for det var vitterligt, hvad det var. Fyldigt, overraskende, irriterende flabet og frækt – ligesom en mands müsli bør være [hvis mænd altså havde deres egen müsli]. At særligt denne ret fik min feminine opmærksomhed er nok ikke så underligt – det var en ret der eksploderede i mund, sind og tallerken – den får stadig et par tanker, når sulten melder sig.

Vandbakkelser m. vanilje og hindbærskum & Karamel is m. syltede pærer og hvid choko.

Samurai Jack cocktail – en cocktail, der nåede skyerne – og burde indfinde sig på enhver lørdag aften.

Vores sene ankomst gjorde, at vi “lukkede og slukkede” restauranten med en cocktail, og komplet ro, hvor der før var et overflødighedshorn af glade gæster, var aftenen nu forbi, og vi fik lov at opleve roen, hyggen og musikken – den anden side af restauranten, imens vi nød en cocktail og en fabelagtig dessert.

Rejsen gennem APPLAUS’ madunivers er en særlig, overraskende, pirrende, humørfyldt éen af slagsen; en kildende rutsjebanetur af smag, følelse og oplevelse, som jeg er glad for at have oplevet.

Regnvejret var holdt, da vi sluttede vores aften, og med det var humøret i top. Lige sådan en lørdag aften bør være.

Jeg ønsker Jer en fantastisk weekend, denne skrivende stund fredag, med ønsket om gode oplevelser, energi og masser af glæde!

XOXO

Indlægget er ikke sponseret.

4 tanker om “Mama Brown & Applaus”

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *