[Dette indlæg omhandler mit besøg til Ubud Palace, og lidt om mit hjem i Bali’s jungle. Mine indlæg omhandler både tips, tricks og ærlighed. Der kommer ikke til at ske nogen glorificering af mit solo-eventyr].

Det er torsdag morgen. Jeg vågner lidt forvirret, fordi jeg ikke har sovet mere end 4 timer. Jeg tænker, at det skyldes de 6 timer, som Bali er foran. Min krop kan ikke helt greje tidszonen. Desværre har det i dag været en dag med tropisk regnskyl on/off, så det har været paraply og gå-på-mod imod de asiatiske turister, som pt. er mit største problem på min tur. Det er noget nært umuligt at beskrive, hvor helt igennem ligeglad det folkefærd er; de tramper dig over fødderne, de træder ind foran dit kamera for at tage deres 10.252 selfies ved turistattraktioner, og de er komplet ligeglade med miljø, medmennesker, at du er kvinde – eller det faktum, at du åbenlyst er på egen rejsehånd. Jeg står og tænker: “Det er sikkert kun dette par, der opfører sig sådan, det er bare dig Linda!” – men nej – de har det samme indbyggede ego-gen, og de går ind i dig på gaden, hvis du ikke flytter fusselankerne. Jeg er rystet, og jeg er kun i Ubud på 2. dagen. Jeg har, især i dag lært, at være en sand tiger på spring, når jeg ser en asiat med en selfiestang. Lesson learned.

Jeg vil lige vise Jer mit balinesiske hjem her i junglen, som ligger ca. 15 minutter uden for Ubud. Det ligger side om side med rismarker og palmer – en rigtig flot natur. Jeg har nu været i Ubud, og jeg har set de hoteller, der ligger dér. De er skam fine mange af dem, men Ubud er en larmende, overbefærdet by, med støj, trafik-os [og kaos!], og jeg ville aldrig selv booke et hotel i Ubud centrum! Jeg vil, til enhver tid, søge på “resorter” når du kigger på booking siderne, der er virkelig mange gode, der tilbyder din helt egen hytte i et beskyttet, flot, og rent miljø uden for Ubud. Jeg har selv planlagt min ferie, da der er mange penge at spare ved ikke at vælge et rejsebureau. Og så er der masser af balinesiske ding-dongs at bruge hernede i stedet! Du kan sagtens selv! Alle resorter, og hoteller, kan hjælpe dig med transport, ture og hele pakker med oplevelser.

Jeg ruller min medbragte rejse-yogamåtte ud hver morgen til yoga, inden jeg spiser morgenmad. 

Hytten, jeg bor i, har egen pool, udendørs badekar, bruser og toilet. Der er halvtag over toilet, spejl og bord, i læ for eventuel troperegn, men du er altså ude i det fri til det hele, hvilket jeg synes er ganske fantastisk! Jeg vidste allerede hjemmefra, at jeg ikke ville bo på et hotelværelse, men have hele jungleoplevelsen, på jorden, med krybdyr, myg og firben. Jeg har mødt mange firben på mit badeværelse, har fx en Gekko, der kommer hver aften ved navn Flemming, og frøerne kvækker også løs dagen lang, ude i buskadset, og jeg synes, at det er så hyggeligt. Dog skal du ikke tage til Bali, hvis du er sart med lyde. Hytten er kun overdækket af stråtag, oftest beklædt med skydedøre i glas, og du kan høre alt omkring dig. Og det er det fede i min verden. Jeg falder seriøst i søvn til rindende vand fra vandløb, og kvækkende frøer – rainforest live! Er det ikke frøer, så er det ciklader, en hane, der galer dagen lang, [jeg tror ikke de kan klokken!], en kokosnød der ramler ned i en busk med et kæmpe rabalder, eller hunde der gør. I aften kommer jeg hjem fra Ubud, der er mørkt kl. 19.30, og det regner nu igen, så frøerne vælter rundt på stierne op til min hytte. Jeg tager mig selv i at gå og grine, imens jeg ser mig for, så jeg ikke glider i en stakkels frø på tur, og nærstuderer også et par af dem. De er flotte. Det er virkelig en oplevelse at være så tæt med naturen. Jeg er ikke bange for krybdyr, kun store edderkopper, og dem er jeg [heldigvis] ikke rendt på endnu. Men det skal jeg også nok klare! Det hele er bare mere autentisk, men alligevel rent, når du bor på fx resorter med individuelle hytter ude i naturen. Det er dog blot min forbeholdne mening, efter jeg har set hotellerne i centrum af Ubud.

Udsigten, hver morgen, når jeg vågner i mit soveværelse. 

Jeg besøger Ubud, i dag, for at se det smukke Ubud Palace i centrum. Den kongelige familie bor her, men du kan faktisk komme til at se ret mange af bygningerne dér, alligevel.

Det er virkelig eventyrligt at gå rundt hér, og det skal altså ses, hvis du er i Ubud. Jeg hygger mig med en kop kaffe i hånden [det virker virkelig i Bali-varmen!], og nyder at komme helt tæt på de mange smukke bygninger og detaljer. Også til trods for de altoverskyggende, dominerende, asiatiske turister med de 12.800 gadgets. Det er det hele værd!

Sandaler fra Birkenstock / Kjole købt på markedet i Ubud / Net købt på Ebay

Jeg spiser en tidlig aftensmad på éen af de mange lokale steder i Ubud, og nyder en vegetar burger med ret anstændige pommes frites til. Bollen er frisk, svampet, lækker og grøntsagerne er bare så delikat stegt og meget møre. De er gode til glutenfri, samt vegetariske/veganske retter hernede, og jeg nyder at have en kødfri ferie, som jeg valgte allerede hjemmefra. Det kan varmt anbefales. Det bedste er prisen: 51,50 danske kroner for en vegetar burger, 1 cola light, 1 vand, og pommes frites. Og maden er virkelig ikke matchende prisen – den er superb! Når man er indehaver af en madbutik, gransker man over de mange afgifter, som vi selv har på især sunde fødevarer, når du ser på maden i udlandet. Det er dog en helt anden snak, men alligevel interessant at nævne, når jeg nu endelig er i et helt anderledes land end Danmark, og ser råvarer mm. hér. Det er spændende!

Ubud er smuk om aftenen, fordi alle de små, lokale steder træder frem med hyggelig belysning både inde og ude. Jeg får, i øvrigt, lige akkurat lov at hapse billedet oven for, imens en asiatisk turist piner sin asiatiske insta-husband til at tage en milliard billeder af hende med en af de smukke, lysende lamper lige i ansigtet, bogstaveligt talt. Bitter much Linda? Oh yes, dear! #turistgate

Mange turister kommer for de famøse avocado madder og smoothie bowls, og der er masser at gå i gang med hernede. Der er stor fokus på sund, organisk mad, vegetarisk mad, juices, smoothies og vegansk mad. Du kan også få is lavet på kokos, frisk, lokal frugt og friske kokosnødder – selv i Ubud’s trafikerede centrum. Mange af stederne er simpelthen så hyggelige, så indbydende, og man har bare lyst til at prøve det hele. Det er en fordel ved Ubud.

Her på falderebet, og slutningen af et indlæg indeholdende så mange ord, at min dansklærer i folkeskolen ville være stolt,  vil jeg komme med en anbefaling til din næste ferielæsning. Jeg gider ikke se TV, for jeg er rigeligt online i forvejen, hvor jeg opsøger mine nyheder, så jeg ynder at læse en god bog, når jeg har ledige stunder på min ferie. Denne bog: The Subtle Art of Not Giving a F*ck er ganske fantastisk og går i dybden med, hvorfor vi altid skal fremstille os selv så perfekte, uden fejl, hvorfor vi netop skal elske vores fejl, og alt det vi ikke er, for at kære os om det, der betyder noget. Vi kan nemlig ikke kære os om alt, så bliver vi ulykkelige. Jeg er så fanget af den, at jeg er halvvejs på 2 dage, med en minimal tid til at læse, og alligevel når jeg et par kapitler over morgenmaden [spiser jo alligevel alene], og efter en tur i poolen, for den er bare fantastisk. Læs den!

Jeg vil takke af fra min 2. dags solo-eventyr.

God energi, asiatisk trampe-dakke-dak og high fives her fra Bali og jeg.

XOXO

Og ja. Jeg står faktisk og gør mig lidt til i en pool! Jeg er på Bali! Ingen ved, hvornår jeg kommer til at flashe flæsk igen! Hurra!

15 tanker om “Mama Brown & Bali, Part 3”

 1. Haha elsker at du har navngivet et af firbenene Flemming 😂 du er så awesome! Og Wauw for nogle smukke og helt igennem fantastisk billeder! Og vi skal altså se mere til den kjole, for hvor ser den bare smuk ud!!!!

 2. Det må være helt fantastisk healende at bo der og nyde livet:-)

 3. Det er det, men det er også en skarp kontrast til resten af øen, som flyder med affald og kolde turister. Det er lidt trist – det kom meget bag på mig hernede, men det skriver jeg også om, inden jeg tager hjem! 🙂

 4. Hvor ser det lækkert ud og fantastisk at du deler så meget af din tur her på bloggen- får helt lyst til at rejse:-)

  Hvad hedder det resort du bor på?

  Fortsat rigtigt god ferie til dig 🙂

 5. Det var min ønske til turen; jeg har delt min dag op, så jeg oplever en masse indtil om aftenen, hvorefter jeg blogger om den. Her på Bali er det mørkt kl. 18, så jeg har masser af tid til både at blogge og læse medbragt litteratur 🙂
  Resortet hedder Sapu, men der er så mange gode steder hernede, endnu vildere end mit, hvor du kan bo i din egen hytte.
  Og tak for de søde ord, Michelle 😉

 6. Tak fordi du svarede tilbage ☺ det er virkelig fedt at du deler det op og skriver hvor du spiser og shopper. Vi taler om at tage til Bali i april nu- så tak fordi du deler Bali med os☺og jeg husker på Sapu!

 7. Hejsa! Hvor ser det bare lækkert ud – hvad hedder dit junglehjem? Jeg skal til Bali til februar, og jeg tænker, at dette kunne være et godt bud på en overnatningsmulighed! WOW!
  VH Fie

 8. Jeg har nu set ovenfor, at det hedder Sapu 🙂 Har du andre anbefalelsesværdige steder?

 9. Hej Mama Brown
  22 år siden jeg var på Bali og nu har jeg tænkt at vise min familie den smukke ø. Dit hotel/ ressort i Ubud ser fantastisk autentisk ud, hvad hed det? Kombinerede du selv turen? Hvem fløj du med og var du nede i Singapore? Hvad måtte du give ?
  Da jeg var på Bali og Gili Trawangan var der stadig uberørt og jeg tænker en masse er sket siden. Mon du vil give nogle fifs?
  Evt på tinasylvester78@gmail.com eller her så ville jeg være jublende glad. Mine unger er 18 og 14 til næste år, hvor vi har tænkt at flyve afsted i forbindelse med mindstemandens konfirmation,

 10. Hej Tina,
  Jeg har blot booket flybilletter og hotel separat. Jeg har ikke anvendt rejseselskab – det er alt for dyrt! Jeg fløj med KLM, og det var fantastisk. Hotel Resortet hed Sapu Lidi og er ekstremt billigt. Meget autentisk. Kombinerede ture rundt med chauffør som kostede 200 kroner for en hel dag. Det var nemt og en god måde at udforske Syd-Bali på 🙂
  Priser osv varierer jo alt efter sæson, men jeg ville bare booke separat på Momondo (fly) og Booking.com (hotel).
  Jeg håber, at det hjalp på dine spørgsmål, ellers har jeg skrevet ca. 10 indlæg om mine oplevelser i Ubud og på Syd Bali 😉

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *