[Dette indlæg omhandler mit besøg til Tegenungan Vandfaldet, Sommerfugle Parken og fine dining hos Mozaic Restaurant. Der kommer ikke til at ske nogen glorificering af mit solo-eventyr, så alt er skrevet ærligt og kærligt].

Jeg er virkelig frisk, og veloplagt, til dagens tur. Vejret er med mig, og solen skinner. Man ved aldrig med vejret, her i regntiden, som varer fra oktober til marts. Men jeg nyder det her, især fordi jeg er af sted alene, og højsæsonen er ovre, hvilket betyder væsentligt færre turister. Min chauffør, og jeg, taler en masse i dag, og han fortæller mig om situationen med miljøet, hvorfor hanen galer konstant, og traditioner på Bali. Det er en rigtig lærerig tur.

Da jeg ankommer til Tegenungan er naturen storslået. Vandfaldet ligger nede i en dal, som man skal gå 165 trapper ned til og op fra. Der er ca. 32 grader, solen bager – og for første gang i mange år, sveder jeg så det drypper af mig! Charmerende, såmænd ja. 

Det er alle trapperne værd; jeg ankom tidligt på dagen, og det kan anbefales, så du undgår for mange turister. Jeg fik et sødt, fransk turistpar til at hjælpe mig med et par billeder, og det er helt naturligt for mig at spørge hernede. Der er bare en god stemning og atmosfære. Der vil altid være et par turister, der fører sig frem, uden hensyn til sine medmennesker, for at få det rigtige billede – sådan en mødte jeg i går ved vandfaldet – men de er faktisk i fåtal her.  Folk vil gerne hjælpe, hvis du rejser alene. Og folk er virkelig glade, interesserede og i et helt særligt Bali humør.

Jeg har endnu ikke mødt en eneste solorejsende, ligesom jeg selv, endnu. Heller ikke danskere. Kun ét dansk par, på min 2. dag ved rismarkerne. Det er meget besynderligt. Svaret ligger nok i, at jeg rejser i oktober, og ikke i højsæson.

Der er også kilder, med helt rent vand, ved vandfaldet, og du må bade både hér og i vandfaldet. Det er ret unikt, synes jeg. Tegenungan er smukt, og er du i området omkring Ubud, så vil jeg altså tage et par timer ud af dagen, og tage hen og se det! Jeg nød det i fulde drag!

Efter vandfaldet tager jeg hen til Kemenuh Butterfly Park, som ligger i Gianayr, hvor de avler sommerfugle i en smuk park med egen, lækre restaurant og faciliteter. Nogle af sommerfuglene er så store, at man næsten ikke kan tro det, og det er en oplevelse, at se dem i disse omgivelser. Jeg fik slappet af, efter min tur til vandfaldet, og det var en dejlig, rolig oplevelse.

Jeg går en tur i parken, nyder stilheden, for her er næsten ingen turister – og nyder de smukke sommerfugle. Parken er velplejet og velholdt, og du kan følge alle stadier i en sommerfugls liv.

Jeg tager hjem og får en tiltrængt dukkert i poolen, efter en hed dag i bil og på sightseeing. Det er ubeskriveligt lækkert med pool hernede. Perfekt inden dagen går videre til noget nyt.

Jeg har selv lidt sommerfugle i maven til eftermiddag. Sommerfugle, get it? Jeg har nemlig bestilt bord, til éen, på Mozaic Restaurant, som laver en høj standard mad, på liga med gourmet i Danmark. Jeg er blæst væk allerede, da jeg når fortorvet. En smilende mand åbner bildøren for mig, leder mig ind til 2 kvinder, der sørger for mit navn, reservation og viser mig hen til loungen, hvor jeg vil få et glas champagne, inden jeg bliver vist til bords. Vist til bords, hva’behar’.  Jeg får alle “trin” forklaret, løbende, og imens jeg nyder min champagne, vælger jeg min menu, vin og tilvalg. Jeg vælger en 6 retters menu, med råvarer fra lokale farmere, med dertilhørende vinmenu, der matcher maden. Da prisen er helt fænomenal, vælger jeg den eksklusive vinmenu til maden.

Jeg kommer ikke til at fortryde valget af vinmenu. Det er perfekt matchet med min mad, og jeg er meget imponeret. Ud over de 6 retter, fik jeg 2 “amuse bouches” og “petit fours” efter maden, hvor jeg også bestiller en cappuccino. Det er fuldstændig fabelagtigt!

Der er meget mørkt på restauranten, så det er ikke nemt at tage billeder. Jeg håber dog, at I fornemmer den skønne stemning, som der er hér. Stedet er gudesmukt, og restauranten er åben, overdækket, og meget hyggelig med lys i træerne og et fantastisk setup hele vejen rundt. Jeg får et bord lige ud til haven, og jeg nyder aftenen i store drag. Helt alene. Og det er fantastisk, at sidde der og nyde, imens man bare ér. Der bliver sat et stort fad med råvarer, flot sat op, på mit bord. Hver gang en ret serveres, forklarer tjeneren mig om råvaren, hvor den kommer fra på Bali, og giver små anekdoter til smag, oprindelse etc. Det er en fuldendt oplevelse at vælge denne menu.

Kokken kommer og taler lidt med mig, spørger om alt er, som det skal være, og vi sludrer lidt om højsæson, lavsæson og deres spændende omgivelser. Han kommer fra Barcelona, og arbejder med et team af både balinesiske og europæiske kokke. Det er et spændende sted.

3 timer senere, bliver jeg kørt hjem til hytten; jeg går mæt og glad i seng. Endnu en gang var standarden helt fantastisk, og vil man prøve finere “dining” i Ubud, så er Mozaic altså et godt bud!

XOXO

Kjole fra Ganni // Smykker fra Carré Jewellery

 

10 tanker om “Mama Brown & Bali, Part 7”

  1. Sikken en fed oplevelse du giver dig selv og hvor er det skønne billeder… jeg har set dem alle og føler da næsten, at jeg er med… (arrgh… ikke helt, men du ved hvad jeg mener :-))
    – fortsat nyd det!!

  2. Det er så dejligt at høre, søde Lise, og tusind tak for de søde ord! Jeg håber, at folk føler, at de er med – jeg elsker at berette om dagen herinde; det er en super måde at fordøje og nyde dagens indtryk, når man er alene afsted 🙂

  3. Det lyder helt fantastisk! I hvilket prisleje ligger sådan en aften på restauranten? 🙂

  4. Jeg fik den store tur, og jeg kom af med ca. 1000 danske kroner alt inkl. Det er MEGET billigt, taget danske gourmet restauranter i betragtning. Hele oplevelsen på stedet er pengene værd alene 🙂

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *