Små getaways er min ting. [Let’s face it; jeg har ikke tid til andet!]. Hamburg er min by, når jeg skal væk fra brostenene for en stund. Bare nyde, slappe af, hygge og ose – helt uden at kende en eneste sjæl på gaden. Det er nemlig en “nem” by at komme til; 4,5 timer så lander man i et shoppemekka, af rang, hvor der pulserer af liv og glade dage – helt uden ustyrlig broafgift [kom nu i gang, Danmark].

Jeg tager Jer hér med på en rejse igennem nogle must-see steder, når du er i Hamburg. Steder, jeg ved, du også vil elske, ligesom jeg gør. Især hvis du er en ægte hygge-fis!

Atelier F. Et skønt sted, midt i Hamburgs shoppemidte, ved Neuer Wall. Jeg bestilte bord, til frokost, allerede hjemmefra, da der kan være ventetid; det er ligesom at tage plads i en gigantisk lejlighed, når du kommer ind. Der er så hyggeligt, rustikt og ægte, at du straks føler dig hjemme. I den store spisestue er der lavet “kupéer” så man har fred, når man spiser, i panglilla velour og privat dør til maden. Det er simpelthen så gennemført, at jeg er en misundelig mad-mama, på den gode måde. Hos Atelier F. kan du sagtens spise sundt, og der er masser af små “tilvalgsretter” som du gerne må købe i flæng som en hovedret, hvis du lyster.

Atelier F.

Atelier F. [Quinoa Salat]

Udsigten ved Atelier F. [De store brands ligger her].

Café Paris . Fransk stemning, midt i Pølseland, så det basker med croissanter om ørerne på dig! Larm, larm og sjove tjenere; det var akkurat som at være tilbage i Paris igen, for mig, og jeg elskede det. Vi var ikke skrupsultne, denne aften, så vi satte os i baren og fik lidt let med et glas champagne, så kaffe og syndige macarons. Kaffen var den bedste part af det hele; en balje nærmest. De havde forstået det: Fransk hygge og masser af overflod.

Café Paris.

Café Paris [Og en hel balje Café Au Lait].

Die Bank. Elegant fra første øjekast; da vi trådte ud af taxaen, på fortovet, var vi ikke i tvivl om den majestætiske tilstedeværelse. Her er så højt til loftet, at du føler dig ydmyg og tryg på samme tid. Masser af liv, luft og god atmosfære. Det er ikke dyrt, når vi leger med ordet gourmet; det er i middel prisklasse, og det samme er vinen. Du kan få det hele, afhængigt af sult og budget. Vi valgte deres menu, og det fortrød vi ikke; den var skøn.

Die Bank: Fortolkning af Jakobs Musling, blomkål på 2 måder og kokosmælk.

Die Bank: Fortolkning af Ørred med peberrod og radiser.

Die Bank: Fortolkning af “Høne” med mandel-spinat, salvie-gnocchi og citron jus.

Die Bank: Fortolkning af rabarber på flere måder med hyldeblomst og mascarpone.

Die Bank.

Die Bank. Kunsten/foto af ukendt mand. Jeg var forelsket.

Le Lion. Gør dig selv en tjeneste. Bank på døren og få din godnatdrink hér. Det er et sted, der skal opleves. Stedet er helt mørkt, fra gaden, med tunge gardiner, så ingen kan se ind [fed markedsføring, synes jeg, hvor du kan få lov at gemme dig lidt væk]. Du skal banke på løvehovedet og lukkes ind; ganske unikt og lækkert krukket “ukrukket”. Inden for venter en sublim service og jordens nok bedste cocktails. Deres Old Fashioned er godkendt, og de laver en ret kendt Basil Smash, som også er fabelagtig. Du går herfra med en luksusfølelse, der er oldschool, behagelig og nede på jorden – et dejligt sted, hvor der er kræset for detaljen.

Sternschanze. Jeg har altid irriteret mig over tyskernes håbløse lukkedag i centrum om søndagen; det vrimler med købelystne turister, i weekenderne, og de lukker om søndagen! Det fandt jeg en løsning på, efter en snak med en lokal butiksejer: Området Sternschanze ligger kun 3 km væk fra centrum. Der er tilmed gratis parkering om søndagen! Det bedste er – alt har åbent hér! Caféer, hyggelige butikker, og der er helt fantastisk streetart-cool på sin helt elegante, rene måde! Vi spiste en brunch, og nød solen lidt, inden vi igen tog imod Danmark; det er en fin afslutning på en weekendtur, som aldrig bør slutte med, at man kører direkte hjem efter udtjekning på hotellet! Basta! Dette sted er en perfekt afslutning på en weekend getaway!

Sternschanze.

SIDE Hotel. Jeg har boet hér 2 gange nu, og det skuffer ikke. God hygiejne, sød service, og gode senge! Der er plads, og lækkert! Det ligger, som en perle, og en gåafstand til alle nævnte steder her i indlægget. Det er tæt på vitterligt ALT. Du behøver ikke taxa, du kan godt, men er ikke afhængig, og det blev vi enige om var rart! Hotellet er gigantisk og der er masser af liv; et sted man ikke vil fortryde at bo. Restauranten [Meat]ery i deres stueetage kan også anbefales; fantastisk kød og vin!

Her slutter min lille “guidede” tour af mine favoritter. Jeg håber, at I kan finde lidt ny inspiration til Jeres egen tur til Pølselandet Hamburg, som jeg holder umenneskeligt meget af – ligesom så mange andre. Nu er jeg bare blevet så “kendt” dernede, at der bliver udforsket endnu mere – og det er spændende.

Jeg ønsker Jer en dejlig dag, og forhåbentligt en snarlig getaway!

XOXO

2 tanker om “Mama Brown & Favoritter i Hamburg”

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *