Musikkens Spisehus har givet middagen – men meningen er min egen!

| LEOPARD BLUSE & BUKS Neo Noir | TASKE Louis Vuitton | SKO Ilse Jacobsen |

Hele ugen har der været DINING WEEK i Aalborg, og jeg var så heldig at deltage den sidste dag i går, nemlig søndag aften, til en udsøgt 3 retters menu på Musikkens Spisehus.

Dining Week er Danmarks første restaurantfestival og Europas største af sin slags. Copenhagen Food Magazine og San Pellegrino har hvert år siden 2011 samlet et udvalg af de bedste og mest interessante restauranter i Danmark – gennem hele uge 7.

Under festivalen præsenteres en lang række restauranter. Fælles for dem alle er, at de serverer en tre-retters menu til samme pris inkl. S. Pellegrino-mineralvand. Restauranterne spreder sig ud over alle tænkelige køkkentyper i alle afkroge af landet.

Jeg blev mødt af en varm, interesseret, sommelier – alt fra overtøj, til velkomstdrink og seating, blev klaret af ham. Det var en dejlig, kærkommen start på aftenen, for mig, der holder meget af personlig service!

En lækker cava startede vores seating; jeg havde taget min allerbedste kammerat med under armen, og han var mindst lige så pjattet med vinmenuen, som jeg var. Vi fik 1 glas cava, 1 glas rødvin og 1 glas hvidvin, der var parret flot med retterne på menuen.

Forretten var et kunstværk af kammusling, jordskokker og brunet smør – en sammensætning så fantastisk, at vi begge blev helt stille. Det sker ikke for os normalt. Det brunede smør var prikken over i’et for mig – virkelig smukt anrettet og veltillavet. Smagen var fuldendt og konsistenserne perfekt sprøde, bløde og møre.

Hovedretten var en modig ret med onglet [jf. Nyretap, “oksekødets grimme ælling”, som er den muskel, der hæfter nyrene og sidder under maven. Smagen er meget intens og samtidig ekstremt mørt], med selleri og røget marv. En ret med så mange konsistenser, og smage, at man fik en eksplosiv oplevelse ved hvér mundfuld! Det var veltilberedt, mørt “og sassy” med håndskårne pommes frites og en bearnaise, der smagte af ægte kærlighed, on the side – det var lyksalighed i én hovedret! Jeg glemmer den ikke foreløbigt – så unik var smagen!

Desserten var yderst indbydende – endnu et lille kunstværk, der indbød sanserne til at prøve lidt af hvert. Cremet chokolade, mødte blid vaniljeis på en bund af bl.a. mandler til en flabet kompot af passion og skovsyrepå toppen. Jeg kunne vitterligt ikke spise mere, på dette tidspunkt, men jeg kunne på ingen måde lade den dessert stå! Vi spiste, smilede til hinanden, og fniste som børn i en børnehave – lige som en dessert skal få ethvert, travlt voksent menneske til at føle! En stund uden bekymring, med næring til sanser og smag. Den veltillavede stempelkaffe fik lige maven i ave, inden vi sagde tak for i aften.

Og hvilken aften det var!…

3 retter så unikke, smagfulde og idéfyldte at prisen [jf. 215,- plus 25,- i billetgebyr for alle restauranter i hele landet] var alt for lav! Hér er altså en unik mulighed for at opleve en verden fuld af mad, på en nytænkende måde, til en fuldstændig uhørt pris – så hold øje med Dining Week, når det kommer til Aalborg igen! 

Musikkens Spisehus er ikke kun placeret i éen af Aalborgs smukkeste bygninger, nemlig Musikkens Hus, men de er også indehaver af den smukkeste udsigt, atmosfære og personale. Hér er der passion, arbejdsglæde og opmærksomhed for en uhørt flot pris taget i betragtning – også uden for Dining Week.

Tak for mad, betjening og atmosfære med sjæl, kærlighed og karisma – vi var mætte på alle fronter!

BOOK BORD HÉR! [Jeg kan også anbefale Deres brunch, som jeg bloggede om LIGE HÉR]!

XOXO

8 tanker om “Mama Brown, Musikkens Spisehus & Dining Week”

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *