Træerne er næsten bøjet i neon, så grønne er de. Vi er der næsten. Det sidste stykke ned til stranden, ned til hotellet, er paradis. Små hyggelige sommerhuse ligger hele vejen, tæt bevogtet af smukke træer, blomster og idyl. Der venter os en uendelighed i blåt. Så langt øjet rækker. Skånes sydkyst er smuk. Ystad er en by, som jeg aldrig har gravet mine nysgerrige, bare fussetæer ned i; det fortrød jeg straks.

Vi bliver modtaget med smil på Ystad Saltsjöbad; vores værelse er ikke helt klar endnu, men vi er mere end velkommen til at gå i spa’en, spise frokost eller bade i poolen. Ikke dårligt. Jeg når kun til caféen, så har min medrejsende, og lidt af et livsstykke, Belinda allerede bestilt en flaske Chardonnay. Nå. Ja. Det er vel onsdag.

Der er ro, fred og strålende sol på terrassen, vinen er kold og snakken går. Efter frokost er vores værelse klar. Og hvilket værelse: 7. sal. 2 altaner. Køkken. Spisestue. Udsigt. Blåt – så langt øjet rækker. Mit førstehåndsindtryk af Ystad var flyttet ind permanent på 7. sal.

Bikinier og kimonoer bliver smidt på vores kroppe, alt hvad remmer og tøj kan holde, for nu skulle vi nyde. Og det gjorde vi. En oase ligger i midten af Ystad Saltsjöbad med pool, solsenge og adgang til mad, vin, vand og mere vand. Vejret var perfekt; høj sol og blå himmel.

Kimono fra Tales of Rebels [forhandles hos Stilkompagniet]

Ved siden af hotellet ligger spa afdelingen. Om det er spa, café, pool eller restaurant, så kan du komme til alle faciliteter fra hotellet, og kan derfor blive i kimono eller badekåbe under hele dit ophold. Det er næsten ligesom at være hjemme – bare med ekstra volumen på luksus.

Der er alt at finde hér. Varme bade, kolde bade, specielle spa oplevelser, som kan bookes på forhånd og skræddersyes nøjagtigt, som du ønsker dig.

Over for det hvide rum, som jeg fortæller om herunder, ligger dette rum. Helt mørkt, kontrastfyldt med pejs og lige så meget ro.

Ystad Saltsjöbad har flere forskellige faciliteter, når det kommer til deres spa. Jeg faldt pladask for “the white room” som jeg hurtigt døbte det. Afslappende musik mødte os sammen med lys, det famøse uendelige blå, danskvand ad libitum og stilhed. Her talte man ikke. Man nød. Var. Slappede af. Jeg kan stadig lukke øjnene og tage tilbage i atmosfæren i det rum. Det er helt unikt.

Omgivelserne ved hotellet er fantastiske. Strand, vand og ro så langt dit øje kan række. Lyden af bølgernes skvulpen, der rammer land, beroligede mig enormt. Mine skuldre kom ned, jeg var i ro straks jeg satte mine ben hér. Det var tiltrængt, og jeg blev helt varm ved tanken. Min hverdag er hektisk, og jeg er mindblown målløs over steder som dette. Der ligger en helt særlig passion og ildhu i at drive et sted, som dette, for det er i sandhed skabt med stor flid. Det mærkes også tydeligt, på atmosfæren, at Ystad Saltsjöbad har 120 år på bagen. Stedet føles som en ældre, venlig herre, som er med på noderne, varter dig op som en gentleman og passer på dig som en sjæleven og bodyguard. Det er ligesom at blive svøbt i vat, ligesom at komme “hjem”, når man opholder sig hér.

Rød kjole fra Co’Couture [forhandles hos Stilkompagniet].

Efter en dag med spa, ro, frokost og kølig hvidvin fandt restauranten vores aftenro. 3 retter, mere hvidvin og en kaffe til mig, traditionen tro, efter hele herligheden. Min krop summede af træthed og fryd, der krøllede helt ud i tæerne. Vi lukkede og slukkede restauranten, og satte os op på altanen, på værelset, da vi var færdige. Der var noget helt særligt ved at sidde i sommermørket og kigge ud over det uendelige blå med små skibe, der lyste i natten – kun til lyden af bølgernes brus, der kælede for stranden. Der var noget helt særligt, roligt over den stund. Generelt er det sådan hele stedet føles.

Om du ønsker morgendukkert eller yoga på stranden, hygge ved poolen, orangeriet eller sjælefred i spa, så er Ystad Saltsjöbad stedet. Det omgiver dig af rendyrket ro, kærlighed og tid til at trække vejret helt ned i maven.

Jeg siger tak for omgivelserne, tiden, 7. etage og det uendelige blå. Jeg håber, at jeg har viderebragt bare lidt af den fantastiske atmosfære, som jeg har indtaget i fulde drag og med stor taknemmelighed.

Det skal opleves.

XOXO

Mit første billede i bikini, nogensinde, på bloggen. Og så i en alder af snart 34 år; det er sundt at flytte grænser, og det er sundt at stå ved den, man er.

Indlægget er lavet i samarbejde med Ystad Saltsjöbad.

Sweatshirt fra Lala Berlin [forhandles hos Stilkompagniet].

6 tanker om “Mama Brown & Ystad Saltsjöbad”

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *