Jeg eksperimenterer fortsat i det veganske køkken; mest pga min mave, som befinder sig godt uden for meget kød, gluten og mælkeprodukter. Jeg deler hér en opskrift på en lækker, mættende pizzabund med Jer – og en idé til topping. Den kan man dog lave nøjagtig som man ønsker!

BUND | Til 1 bradepande skal du bruge:

500gr søde kartofler

1 spsk planteolie eller kokosolie

1 dl boghvedemel el. glutenfrit mel

salt/peber

De søde kartofler skrælles og koges møre, og moses dernæst med de øvrige ingredienser. Dejen fordeles jævnt på en bradepande, beklædt med bagepapir, og bages 15 min ved 175 grader varmluft.

Herefter skal fyldet på! Jeg bruger hér: 250 gram tofu, majs, rød peber, linser, og pizzasauce fra Urtekram. Da denne sauce er meget smagfuld, vælger jeg ikke at marinere min tofu – jeg klemmer den dog godt i køkkenrulle, så al væde er væk og ikke gør pizzabunden blød.

Jeg slukker nu for varmluften, så ikke grøntsagerne bliver for bagte, men det vælger du helt selv! Bag pizzaen videre i ca. 15-20 min ved 200 grader uden varmluft.

Den lækreste, mættende pizza, uden gluten, kød eller laktose.

TIP! Du kan sagtens komme vegansk ost på toppen, hvis du er til det!

Velbekomme!

XOXO

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *