Det lyder måske lidt skørt; jeg mener, hvad laver zucchini dog i en kage? Denne grøntsag er smagsneutral, og dens sammensætning gør meget mere for dig, end den traditionelle banan, som de fleste har en tendens til at bruge i deres glutenfri kager. Denne opskrift er uden banan.

Til 1 kage, i aflang springform, skal du bruge:

1 hel Zucchini

4 æg

1/2 dl kokosolie

200 gr kokosmel

1 tsk bagepulver

1 tsk kanel

1 spsk vanilje essens

1 spsk æblecidereddike

6 dadler uden sten

130 gram mandler

  • Evt. 1 dl 70% chokolade

Det hele blendes til en ensartet masse og hældes i en springform, den aflange til brød, beklædt med bagepapir. Dejen vil være grønlig, og du vil tænke, at det er mærkeligt, men når kagen først er bagt – så er den altså gyldenbrun og zucchini en saga blot.

Bag ved 180 grader varmluft i ca. 50 min. Kagen skal være fast, luftig. Lad den køle af. Pynt med økologisk honning og kokosmel – og servér. Den er et hit hos hele familien, selv ungerne – for ingen kan smage den snedige zucchini, som kommer til at gøre det godt for dit blodsukker, imens din snack-hjerne, og sanser, forkæles med “kage”.

Velbekomme!

XOXO

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *