HVIDLØGS SNURRER?

Madbrød er lækre, især til suppe, salater mm. – så hér kommer min version af hvidløgs snurrer: Husk, at du kan skifte til laktosefri ost, mælk/smør ved intolerans:

Dej:

300 gr valgfri mel

50 gr grahamsmel

25 gr gær

1 1/2 dl mælk

100 gr smør

50 gr rørsukker

2 æg

1 tsk salt

Hvidløgsfyld:

100 gr Vesterhavsost, revet

1-2 fed hvidløg

Persille

Mascarpone

Salt & peber

Dej: Smelt smør, hæld i skål med mælken & rør gær ud sammen med æg, krydderier & sukker. Ælt hvedemel i lidt efter lidt. Ælt dejen i cirka 4-5 min inden du sætter den til hævning i 30 min.

Hvidløgsfyld røres sammen imens. Undlad Mascarponen, som du smører direkte på bunden før du fordeler ost/persille/hvidløg ovenpå. Efter hævning ruller du dejen ud i en firkant & smører Mascarponen på, derefter drysser du ost, persille & hvidløg ovenpå. Kværn salt & peber ud over fyldet. Fold så halvdelen af dejen, over den anden, og skær ca. 4 cm strimler ud. Hver strimmel skærer du op i midten, snurrer rundt, folder i en roset & lader enden slutte pænt ind under bunden.

De skal herefter hæve ca 30 min. Du bestemmer selv om du vil pensle med vand/æg. Jeg elsker det rustikke look & lader være! Drys gerne rustikt flagesalt over dem efter hævning: Bag dem så ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter – til de er gyldne & smukke. Servér til suppe, pasta eller salat!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *