Når du får glade, smukke løg fra Samsø…

… så ér du altså nødt til at lave løgsuppe i en vintertid. Min kære fader kom med en posefuld, og jeg elsker suppe i vinteren. Denne går lige til tælling!

Dét skal du bruge:

1 kg løg
2 porrer
50 gram smør
1 liter vand
1 stk hønsebouillonterning
Salt og peber
1 fed hvidløg, knust
1 glas hvidvin
1 kvist timian
Butterdej til låg
Røget bacon ca. 250 gram
Revet ost ca. 250 gram (fx gruyére el. emmentaler)

Snit løg og porrer i skiver, samt bacon og hvidløg i tern, blanchér i smørret med salt, peber, hvidløg og timian. Hæld så hvidvin, vand og bouillonterning i gryden og lad simre i 30 min. Smag til med salt og peber.

Hæld nu suppen i ramekiner, top af med masser af ost, og læg så et låg af butterdej over ramekinen, hvor du slutter kanterne ned over skålen. Læg en skive røget bacon på toppen, til sidst, og bag til butterdejen er sprød og gylden ved 200 grader i ovnen.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *