Elsker du ost OG brød lige så højt som jeg?

Så er den perfekte forening hér: Osteflutes. De passer til alt. Suppe, salater, kødretter etc. Opskriften får du hér:

Til 2 store flutes skal du bruge:

50 gr gær

3 dl lunkent vand

1 dl grahamsmel

2 dl hvedemel, speltmel eller tipo 00 [lidt ad gangen, og mere hvis dejen er for våd].

1 tsk kokossukker/rørsukker

1 tsk salt

400 gr revet ost [jeg har hér brugt gouda]

salt/peber

god olivenolie

evt. hakkede krydderurter: timian eller rosmarin.

How to:

Gær udrøres i det lunkne vand, sammen med salt og sukker. Tilsæt herefter først grahamsmel og rør godt. Tilsæt derefter det øvrige mel lidt efter lidt. Dejen skal være fast og ikke klistre. Ælt den godt, fin og jævn. Sæt den nu til hævning 45 minutter.

Ælt din dej igen, drys lidt mel på bordet. Del dejen i 2 ens portioner. Rul en pølse af hver portion og brug en kagerulle til at rulle ud i rektangler. Fyld så den ene halvdel med 200 gram revet ost, kværn lidt salt og peber, og dryp lidt olivenolie over. Fold nu den anden side over osten mm., og “mas” åbningen sammen, for at undgå at osten løber for meget ud.

Nu begynder det sjove: Tag fat i hvér ende af dejen og sno den rundt og rundt og hiv godt, så det fylder en bageplades bredde. Sørg for at presse dejen i enderne sammen, fold ind under, og på bagepladen med den. Gentag dette med 2. portion.

Du kan satens pensle med æg eller mælk, men denne slags osteflutes fortjener en god olivenolie, synes jeg. Spar ikke på det og afslut med salt/peber. Efterhæv dine flutes i ca. 30 minutter.

Bag dem nu ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter – eller til de er smukke, gyldne.

Husk! De skal ikke være perfekte. Det er det sjove – de skal være fulde af smag og lystige makkere til enhver ret! 

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *