Det bedste jeg ved [som i HELE VERDEN] er “dyppels” [Aalborgensisk for “Dip”] – og helst den sundere slags – bevares, man er vel en aalborg-helse-hippie! Denne ærtehumus er helt sikkert en af de bedre variationer, når der kommer gæster, da den er fantastisk til grøntsagsstænger og som “spread” på et godt stykke knækbrød.
Jeg har brugt:
300 gr økologiske ærter
saften fra 1 øko citron
1 fed øko hvidløg
salt & peber
1 spsk øko Sambal Oelek
2 spsk fantastisk dyr olivenolie
Jeg blender alle ingredienser i min “humus”, forsigtigt, og slutter af på fuld drøn, til jeg får en lækker konsistens. Den må gerne være “chunky”.
Denne ærtehumus er lækker til fest, farver eller hverdagshyggen – og så er der kun ca. 127 kcal/pr 100 gram!
Happy dyppels’ fra mig!
XOXO
Hvor ser det godt ud 😉
Tak søde Karina! /L
Hvor længe kan det holde sig i køleren..??
3-4 dage, men det plejer at være spist samme dag det serveres herhjemme 😉 /L
Hej
Hvor køber du økologisk sambal oelek?
Vh. Jette
Hej Jette,
Netto har ofte den økologiske på bud! 🙂
/Linda