Denne hotdog tager kegler, hvis du er glad for et godt stykke kød. At stege en Côte de Boeuf i ovn, er noget af det bedste, jeg ved – men du kan også bruge din grill – eller pande.

Du får her opskriften på min “côtes de Boeuf hotdog med bearnaisecreme”.

[Til 2 personer]

600 gr Côte de Boeuf, skåret i skiver

2 briochepølsehorn

200 gr sprød, crispy salat

1 spsk olivenolie

2 fed hvidløg, knust

frisk forårsløg, i fine skiver

frisk rosmarin

frisk timian

salt og peber

bearnaisecreme:

2 dl creme fraiche 18 %

2 spsk mayonnaise

1 spsk. bearnaise essens

1 spsk. frisk estragon, finthakket 

1 tsk citronsaft

1 tsk flagesalt

1 tsk friskkværnet sort peber – eller hvid peber

How to:

Husk! Tag dit kød ud 1 time før det skal tilberedes. Det skal ikke være koldt, før det skal ind i varmen.

Dup dit kød med køkkenrulle, så kødet er tørt, og gnid det grundigt med salt. Mariner det med olivenolie, knuste hvidløgsfed og rosmarin. Lad kødet hvile i marinaden i 1 time.

Bland alle ingredienser til din bearnaisecreme godt sammen i en skål, smag til med citron og bearnaise essens, stram husholdningsfilm ud over skålen, og lad den gerne trække et par timer på køl. Det nemmeste er, at du hælder den i en sprøjtepose, eller fordelerflaske, så bliver anretning lidt sjovere.

Forvarm din ovn til 225 grader varmluft. Læg kødet i et fad, steg det 5 minutter på den ene side, så 5 minutter på den anden side. Skru så ned for varmen til 180 grader varmluft, og steg videre i 15-20 minutter. Du må gerne vende kødet undervejs – men det gør jeg altså ikke. Bruger du termometer, skal kernetemperatur på en 6 cm høj bøf, som denne, være 57-58 grader. De sidste par minutter, varmer du dine briochepølsebrød med i ovnen.

Lad kødet hvile i 5-10 minutter, skær ben fra – og resten i fine skiver.  Fordel salat i dine briochepølsebrød, så din Côte de Boeuf, bearnaisecreme, friske krydderurter – og en god omgang salt og peber.

Velbekomme.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *