
Denne hotdog tager kegler, hvis du er glad for et godt stykke kød. At stege en Côte de Boeuf i ovn, er noget af det bedste, jeg ved – men du kan også bruge din grill – eller pande.
Du får her opskriften på min “côtes de Boeuf hotdog med bearnaisecreme”.
[Til 2 personer]
600 gr Côte de Boeuf, skåret i skiver
2 briochepølsehorn
200 gr sprød, crispy salat
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, knust
frisk forårsløg, i fine skiver
frisk rosmarin
frisk timian
salt og peber
bearnaisecreme:
2 dl creme fraiche 18 %
2 spsk mayonnaise
1 spsk. bearnaise essens
1 spsk. frisk estragon, finthakket
1 tsk citronsaft
1 tsk flagesalt
1 tsk friskkværnet sort peber – eller hvid peber
How to:
Husk! Tag dit kød ud 1 time før det skal tilberedes. Det skal ikke være koldt, før det skal ind i varmen.
Dup dit kød med køkkenrulle, så kødet er tørt, og gnid det grundigt med salt. Mariner det med olivenolie, knuste hvidløgsfed og rosmarin. Lad kødet hvile i marinaden i 1 time.
Bland alle ingredienser til din bearnaisecreme godt sammen i en skål, smag til med citron og bearnaise essens, stram husholdningsfilm ud over skålen, og lad den gerne trække et par timer på køl. Det nemmeste er, at du hælder den i en sprøjtepose, eller fordelerflaske, så bliver anretning lidt sjovere.
Forvarm din ovn til 225 grader varmluft. Læg kødet i et fad, steg det 5 minutter på den ene side, så 5 minutter på den anden side. Skru så ned for varmen til 180 grader varmluft, og steg videre i 15-20 minutter. Du må gerne vende kødet undervejs – men det gør jeg altså ikke. Bruger du termometer, skal kernetemperatur på en 6 cm høj bøf, som denne, være 57-58 grader. De sidste par minutter, varmer du dine briochepølsebrød med i ovnen.
Lad kødet hvile i 5-10 minutter, skær ben fra – og resten i fine skiver. Fordel salat i dine briochepølsebrød, så din Côte de Boeuf, bearnaisecreme, friske krydderurter – og en god omgang salt og peber.
Velbekomme.
