Lørdag var fri for mig. Jeg besluttede mig for at stå tidligt op, tage bilen, og køre til Aarhus for bl.a. at se de nyeste udstillinger på Aros Kunstmuseum, hvor udstillingerne Bacon, Freud, And the London Painters og Cool, Calm and Collected, havde min helt store interesse.

Før det…

… før Aros Kunstmuseum hyggede jeg mig med en kombineret morgenmad/frokost [jeg nåede kun en sort kaffe og en proteinbar i bilen, hvilket er typisk mig, fordi jeg altid ligger for længe og hygger under dynen], hvor jeg fik en vegansk skål med linser i Magasin – og shoppede lidt beauty fornødenheder, som kun fåes hér. Bl.a. min yndlings tørshampoo fra Lernberger Stafsing [som jeg har blogget om hérog lidt koreanske Tony Moly produkter [som jeg har blogget om hér]. Det var dejligt at ose lidt, og få lidt inspiration i den gigantiske butik, som Magasin jo ér. Det bliver godt, at få den tilbage til Aalborg. 

Jeg gik også omkring min Aarhus highstreet favorit &other Stories, hvor jeg fandt et lækkert velour sæt i marineblå, der bare skreg på at komme med mig hjem; det var dog det eneste beklædning, som kom med mig hjem, da jeg rydder gevaldigt ud pt. Det hér sæt er bare lutter guf til alt; forestående tur til København, Sverige – ja selv sommerferien til efteråret, som jeg allerede planlægger nu. Timeless – tilmed på vanvittigt udsalg. Og lige mig.

… tilbage til Aros:

Billedet “Guldnakke”, af Trine Søndergaard, betagede mig enormt.

Tilbage til fantastiske Aros Kunstmuseum, hvor jeg gik op efter min tur i Magasin. En dejlig gåtur, og mine røde kinder var klar til at smide jakken i garderoben og gå ombord i kunsten.

“Cool, Calm and Collected” er en sang skrevet af Rolling Stones – om selvsikkerhed. Udstillingen handler – kort fortalt – om den æstetiserende tendens i det danske samfund; filter, ego, teknik, digitalisering, måden vi ser verden, sanser den osv.

Olafur Eliasson blæste mig væk med hans sanselige værk “Your Condensation”.

En udstilling der tog mig længst tid, af alle, og den er simpelthen fantastisk. Jeg kunne blive ved at opleve de forskellige værker – havde jeg bare haft hele dagen!

Udstillingen Cool, Calm and Collected var fantastisk; jeg er virkelig ydmyg over at have oplevet den.

“Bacon, Freud, and the other London Painters” er den anden udstilling, som jeg vil fremhæve, om en række malere, der tager udgangspunkt i menneskekroppen, samt de barske realiteter, lige efter enden på 2. verdenskrig. Denne tid skabte bare en ny måde at se på mennesket på i kunsten. Og det er fantastisk at se de forkellige maleres fortolkning i denne tid.

Værket “David and Eli” af Lucian Freud var malet i tykke lag, som et symbol på “kødet”. Det var helt fantastisk at se et billede af denne karakter fra den tid, hvor man granskede menneskekroppen enormt. Der er noget smukt over nøgenhed, i alle former, og jeg synes aldrig, at det emne bliver kedeligt at gå i dybden med. Det er højaktuelt i dag, i en tid hvor alle er online, bruger filtre og tager billeder som aldrig før.

… On a personal note: Jeg elsker kunsten, når jeg skal slappe af. Mine mig-dage ligeså. Den/de giver mig en helt særlig ro – og inspirerer mig. Min uddannelse som grafiker, for år tilbage, har altid været min drøm, min mening med al den kreativitet, som jeg har dybt indeni. Men som lille malede, tegnede, og spillede jeg også meget musik. Kreativitet ligger i mine rødder, efter min far, og de forsvinder aldrig. Når jeg kontakter dem, rækker ud, i en hektisk, fysisk hverdag, får jeg ro. Jeg får “føde”. Og selv om mit daglige virke i min madforretning er mit liv, så er dage som disse, bloggen hér, og mine billeder, bare prikken over mit “i”.

Hvad er prikken over dit?

XOXO

6 tanker om “Mama Brown, Aarhus & Aros”

  1. Du skriver så poetisk! Virkelig et fantastisk indlæg, som var “føde” til min mandag – så TAK for det!
    Og så tror jeg, jeg også vil prøve en “mig dag” ind i mellem – det lyder så terapeutisk og skønt! Du er virkelig en inspiration <3

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *