Jeg er kommet hjem fra min solorejse til Bali, og jeg er kommet i gang med hverdagen igen. Det har været en kamp at komme op i gear igen, og det er heldigvis positivt, for det betyder, at min rejse har haft den ønskede virkning.

Hvilke erfaringer har jeg gjort mig efter min rejse, på egen hånd, 12.000 km væk?

Jeg har elsket hvert sekund, fordi jeg selv stod med tøjlerne i hånden, hver dag. Jeg skulle selv planlægge min dag, suverænt, og det var både angstprovokerende og befriende. Til sidst på rejsen – allermest befriende. Jeg har sjældent været så afslappet, organiseret og tankefuld på samme tid; alle sanser var i brug. Men du var jo online, sagde en kammerat kækt, hvordan kalder du dét at slappe af? Det var det. Og det var helt unikt, at jeg havde planlagt oplevelser hele dagen, med afsluttende middag i eget selskab, og da solen alligevel gik ned kl 18.00 på Bali, og der var sort som kul, fik jeg blogget og bearbejdet mine indtryk, oplevelser og tanker i løbet af dagen, imens jeg nød levende lys, frøernes kvækken og junglens mørke på min terrasse i bagende aftenhede. Det var virkelig en skøn måde at rejse på. Jeg elsker at blogge, jeg har blogget i 9 år, og er i fuld gang med 10. år, og den tager mig hele tiden nye steder hen i en alder af 34 år; hvorfor ikke blive ved? Og jeg stresser ikke ved at være online, af den simple grund, at jeg helt suverænt selv bestemmer, hvornår jeg ønsker at være det. Planlægning. På Bali havde jeg internet om morgenen og om aftenen. 1 MB koster ca. 122 danske kroner, så man bruger kun wi-fi, hvor det er tilgængeligt, og det var også en dejlig restriktion at holde ferie efter. Jeg var tilstede 100% i alle mine oplevelser, og jeg nød min måde at gribe dagen an på. Om aftenen fik jeg min elskede kreativitet ud, gennem min blog og mine billeder, og det var simpelthen en god rejsemakker.

Hvad du ikke ser fra Bali? Affald, der flyder overalt, både i natur og i vandløb pga turismen. De kan ikke følge med. Jeg spurgte nysgerrigt ind, og de har store problemer i forhold til bortskafning af affald. Det blev kørt fra Ubud og ind til Denpasar [ca halvanden times kørsel] fordi de ikke kunne følge med lokalt, hvor jeg boede. Det er ikke godt. Bali lever af turismen, men turismen smadrer Bali helt og fuldkomment, hvis de ikke går aktivt ind i deres miljø. Billedet oven for er taget lige ved siden af de smukke rismarker, hvor det vælter med turister. Og sådan var det. Det skuffede mig. Jeg er selv meget påpasselig med mit affald, også herhjemme, og det var jeg også på Bali.

Gadehunde er også et stort problem; ham her var een af de pæneste, jeg så, for der var flere med store skaldede pletter, skæve hofter og lopper der fløj om ørene på dem. Jeg lagde mad til dem flere gange, men det nytter jo ikke noget. De er tabte. Som rotter lever de på gaden, kløende, urolige og sultne. Men de gør ikke noget. De er der blot. Og det gjorde mig ondt.

Fortov er ubrugelige i Ubud. De er hullede, går op og ned som en bakkedal, og du skal passe på dig selv i trafikken. Er der huller i fortovet, så er det altså helt ned i kloakken. Det er ikke nogen dans på roser, men atmosfæren er unik. Den fås ingen andre steder.

Bali er smuk. Bali er hamrende rå, udfordrende og overraskende. Jeg ville tage af sted til Bali, hvis jeg trænger til en på opleveren. For det er det. Jeg blev chokeret, overrasket, glad og inspireret på samme tid. Landet er smukt, det skal passes på, og det skal støttes. Så behandl det med respekt, hvis du tager afsted. Bo et ordentligt sted, gerne resort, der bliver passet og plejet – og med nem adgang til chauffør, samt planlægning, hvis du rejser alene – ligesom mig.

Jeg har fået ny energi, efter for mange år uden ferie, og jeg græd flere gange af ren glæde, og ro, når jeg så smukke steder, natur eller bare sad på en fortovscafé, hvor ingen anede, hvem jeg var. Jeg fik dét jeg kom efter, og så meget mere end dét, efter et seriøst hårdt år personligt med operation og comeback.

Jeg glæder mig allerede til min næste rejse, og jeg glædes over, at I har læst med på mit første solo eventyr. Tak for Jer!

Og har du ikke læst mine 10 indlæg, så kan I læse hele min beretning via linket hér.

XOXO

7 tanker om “Mama Brown efter Bali”

  1. Årh har savnet mine Bali indlæg fra dig, og det her summer det hele så perfekt op! Tak for inspirerende og lærerigt læsning hver aften fra din tur. Det har været så fedt at følge med ☺️

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *