Inviteret


Denne aften er jeg inviteret til konkurrencen “Bedst i Nordjylland” mellem La Locanda og SushiMania XO i Aalborg. Konkurrencen er for alle restauranter i Nordjylland, hvor vinderen får 25.000 kr. og den anden finalist 15.000 kr.

Reglerne [via www.bedstinordjylland.dk]:

Tilmeldte restauranter mødes 2, på den først udtrukne restaurant, i lodtrækningen. Én af restauranterne går videre i konkurrencen efter dommervotering.
Tilsidst mødes 2 i finalen.

LODTRÆKNING til indledende runde fremgår af hjemmesiden.
Der er offentlig adgang til at overvære lodtrækningen.

1) den først udtrukne vælger hjemme eller ude bane til den fælles performance.

2) der aftales indbyrdes ”samme set up” for dysten indenfor råvareøkonomi /antal vine/økonomi.

Der konkurreres i følgende 5 kategorier:

1. Snacks/appetizers, brød og smør.
2. Sø, hav og grønt (alternativt kaldet FORRET).
3. Mark, have, skov, luften (alternativt kaldet HOVEDRET).
4. Ost/Dessert. Kan mixes, men kan også serveres som ren ost eller dessert.
5. Betjening servicering v/ dommerbordet.

 

Bobler og konkurrencen skydes i gang

Dysten foregår hos La Locanda, hvor vi bydes inden for til bobler og glade smil. Man fornemmer spændingen allerede, når døren åbner – begge hold er fokuserede og parate. Gæsterne er i hopla, og hele restauranten summer af madglade mænd og kvinder – der ivrigt taler med hinanden på kryds og tværs.

Madensverden.dk dækker hele denne dyst, og sender live hele aftenen, så øvrige mad interesserede kan følge med via Facebook. Det er en suveræn idé, og det bliver også taget rigtig godt imod online.

SushiMania XO

La Locanda

SushiMania XO

La Locanda

SushiMania XO

Hver restaurant præsenterer hver deres ret, skiftevis. De har hver deres hold tjenere på, så gæsterne/dommere ikke er i tvivl om servering og præsentation.

Aftenen er spændende, og jeg synes at begge står meget lige i konkurrencen; begge restauranter er så forskellige at den lodtrækning, der afgør restauranternes sammensætning til dyst, er super god. Tung, italiensk møder let asiatisk. Det er et virkelig godt match, hvis du spørger mig. Er der noget, som folk har meninger om, så er det mad, og det kan nogle gange godt trætte mig, når folk kloger sig i madens verden – men denne aften blev let fordøjelig, præsenteret godt af både restauranter og dommere – og jeg synes virkelig, at det var en spændende aften. Godt setup, god atmosfære og perfekt stemning samt spænding!

Hér kan alle være med til at opleve madens verden i den mere nørdede ende.

La Locanda smutter med sejren, men de to ligger meget tæt, som dommerne siger, og begge gør det simpelthen forrygende. Det synes jeg er virkelig vigtigt i en god dyst – set hér fra gæstens synspunkt. Har du ikke besøgt de to restauranter, bør du straks smide dem på din spiselige bucket list!

Jeg takker for invitationen – og for en spændende, kompetent konkurrence af de to dystende restauranter!

Læs mere om konkurrencen “Bedst i Nordjylland” lige hér.

XOXO

 

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *