Aalborg Lufthavn kl.: 5.30

En weekend i august skulle foregå i Budapest; min veninde Belinda havde bestemt sig for, at vi skulle fejre hendes fødselsdag dér. Så det gjorde vi. Beslutningen blev taget en varm sommeraften, til et glas vin; Belinda og Linda tager oftest de bedste beslutninger på sådan et glas.

Kl. 05.02, en fredag morgen, trillede vi ud til lufthavnen, med højt humør, og så gik turen ellers til Budapest! Vi nåede kun lige at skifte fly i København før vi bestilte cava kl. 09.15, Det var vel fredag. Og fødselsdagsrejse!

Vel ankommet til 30 graders Lufthavn i Budapest, får vi hævet valuta, og navigeret os ud af en meget travl lufthavn. Vi tager en taxa, uden for lufthavnen, som fungerer rigtig godt: Du siger destination til billetkontoret, så får du en bon, verdens bedste pris, og så går du bare ud og tager taxaen, der matcher nummeret på din bon. [Turen retur til lufthavnen skal du påregne koster det dobbelte. De svindler hvor de kan, og lufthavnen har faste takster. Taxa er det største problem at få i Budapest – desværre. Så vær vaks!].

KJOLE H&M Trend | TASKE Louis Vuitton | ARMBÅND EOS |

Herefter ventede vi på, at vores lejlighed blev klar, og slog os ned til vin og frokost på en nærliggende restaurant.

Jeg vil lige nævne lidt om vores lejlighed, og hvor vi boede: 

Vi boede på Andrássy út, en af de mest kendte boulevarder i Budapest. Den er over 3 km lang og forbinder Elisabettorvet, med Heltepladsen, og Byparken. Kvarteret er perfekt for dig, der vil shoppe, spise og opleve det pulserende Budapest. Alle highstreet butikker, gågaden, ligger lige ved siden af, ligesom Michelin restauranten Onyx gør det, og et hav af andre lækre restauranter, som jeg viser nedenunder.

KJOLE NORR | SANDALER Oh! by Kopenhagen Fur

KJOLE Asos | ARMBÅND EOS |

KIMONO Tales of Rebels | SANDALER Oh! by Kopenhagen Fur |

KJOLE Ravn | SANDALER Oh! by Kopenhagen Fur | ARMBÅND EOS |

Udsigten til baggården fra køkkenet af vores lejlighed.

Billederne herover er fra vores lejlighed. Bygningen hed Opera Downtown by ICON Collection, og jeg har booket via booking.com – som jeg altid gør. Vær opmærksom på at få mail omkring koder til dør mm.

Lejligheden lå perfekt. Jeg er nødt til at fremhæve dette kvarter. Zara, vinbarer, caféer, beauty shops, tæt på Donau, hvor du kan sidde og spise lige ved vandet. Det hele i gå afstand. Der er designerbutikker i den anden ende af området, og et stort shoppingcenter. Der er vitterligt det hele!

Drik et glas vin her – lige ved Zara – på Cyrano!

Drik verdens bedste cocktails hos Gerbaud Café & se deres kager!

Nyd din morgenmad hos populære STIKA!

Eller nyd en anden morgenmad hos APROPO [lige om hjørnet fra STIKA]

APROPO – sød betjening, lækker mad!

Smukt hjørne ved STIKA!

Lige ved siden af caféen APROPO er der et loppemarked, der holdes ofte, og er meget velbesøgt med lokale kunstnere og unikke håndværk – men også rigtig meget vintage. Det var fantastisk at opleve, og jeg fik købt en masse kunst; markedet strækker sig langt, så her er en god mulighed efter morgenmaden er indtaget. Se bare hér:

Éen af de unikke kunstværker jeg købte fra loppemarkedet.

Slutteligt vil jeg anbefale alle, at besøge Citadella på den vestlige side af Budapests centrum. Fra de høje mure kan du se Donaufloden sno sig gennem Budapest mellem det kuperede Buda mod vest – og det flade Pest mod øst. Det er en fantastisk oplevelse! Citadellet ligger på et plateau på toppen af en høj, der kaldes Gellértbjerget.

Udsigten fra Citadellet.

Gå en tur rundt om Citadellet – der er masser at udforske!

Vi sluttede dagen af med en fantastisk aftensmad ved Donau floden, på en restaurantbåd kaldet SPOON – The Boat. Helt magisk oplevelse – og meget lækker mad. På den anden side af Donau var der stor livekoncert, og vi følte os ret heldige i dét øjeblik. Belinda var meget svær at få med hjem i seng den aften. [Til info kan jeg fortælle, at alt lukker til midnat her – også barer/caféer]. 

Vi sluttede lørdagen af på isbar – must try!

Det smukke parkområde med pariserhjul.

Things to try in Budapest:

  1. Gågademiljøet omkring Andrássy út.
  2. Drik vin på Cyrano.
  3. Spis overdådige kager på Gerbaud Café.
  4. Gå på loppemarked på [gaden] Király Uta.
  5. Spis morgenmad på APROPO eller STIKA.
  6. Nyd en drink eller middag ved Donau floden fx på SPOON – the boat.
  7. Tag på dagstur til Citadellet og Gellértbjerget – og se hele Budapest oppefra.
  8. Book bord på Michelin restaurant ONYX.
  9. Prøv en isbar – det er nok det mest kiksede til dato, men hold fast hvor jeg morede mig!
  10. Oplev stemningen i parken og tag en tur i Pariserhjulet, hvis du ikke er højdeskræk, ligesom jeg!  

Jeg har tilføjet videoer, oplevelser og meget mere på min Instagram, @mamabrown.dk, som ligger i “højdepunkter” lige under min profiltekst. Hér kan du finde meget mere inspiration til Budapest under højdepunktet “BUDAPEST”.

Jeg nød de 3 dage i Budapest med Belinda utroligt meget. Til trods for en turbulent hjemtur med et dårligt flyselskab, så var det en helt fabelagtig oplevelse, og meget ulig noget jeg nogensinde før har set.

Nyd Jeres uge, svesker. Jeg vil drikke kaffe af mit håndmalede 800 ml krus fra Budapest [købt på Citadellet]. 

XOXO

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *