Den sidste weekend i april var jeg inviteret på en weekend, i Aarhus, med min storebror og svigerinde. Det var min julegave, hvor vi skulle nyde en weekend med hygge, vin, shopping [selv om det ikke helt huede min storebror], brunch og en gourmet oplevelse på Michelin restaurant Frederikshøj.

 

Kjole fra Etc.Etc. hos Butik Blossom

Vi var heldige med vejret, så heldige at vi kunne nyde frokost på terrassen med strålende sol, i Latinerkvarteret, hos Drudenfuss. Jeg holder enormt af det kvarter – her er så eventyrlig en stemning – ligesom at være en tur sydpå.

Efter en lille lur, var vi klar til en gourmet oplevelse med 12 retter, vinmenu og alt hvad madhjertet begærer. Jeg var spændt som en flitsbue, da jeg ikke anede hvad jeg skulle forvente af Frederikshøj.

Allerede da vi trådte ind, blev der sørget for os. Lokalerne er hjemlige, stilrene, som at få serveret gourmet, hjemme i stuen hos venner – på den afslappede, cool måde.

 

 

Jeg vil ikke beskrive alle retterne; det ville tage mig tusindvis af ord – og det ville ingen få noget ud af. Men billederne taler for sig selv, og oplevelsen vil jeg derimod hellere beskrive for Jer. For den er unik.

 

 

 

 

 

 

Jeg forstår godt, hvorfor Frederikshøj har fået sin Michelinstjerne. Det er et tårnhøjt niveau, inden for gourmet, og jeg har faktisk spist en del efterhånden.

Hvis vi starter med betjeningen, så er den uden sammenligning. Det kan ikke beskrives – der findes ganske simpelt ikke superlativer nok i mit ordforråd. Fortælling, servering, eksekvering: Knivskarpt!

Hvis vi går videre til maden, så er det tolket på så højt et niveau, at jeg tabte kæben flere gange. Råvarer i særklasse, unik tankegang, og sammensætninger der nåede nye højder på tungen. Jeg var blæst baglæns ud af fuglekassen, so to speak, og bogstaveligt talt.

Aftenens 12 retter afsluttes med kaffe, og snackvogn, og jeg er ved at revne. Vores aften er gennemført, ned til sidste detalje, med kaffen serveret i de behagelige sofaer.

Glade, og småberusede, af en suverænt tilpasset vinmenu, af en helt unik sommelier, når vi midnat, glassko og græskar, aka. hjemturen, med stor tilfredshed. Sikken oplevelse!

Jeg er så beæret, og ydmyg, over at gæste dette sted, spise så magisk mad, og få så stor en oplevelse, som det vitterligt var!

Søndag vågnede jeg med meget mæt mad-hjerte, men den stod alligevel på økologisk brunch hos Langhoff & Juul, inden turen gik hjemad mod Aalborg igen. Her ér den rareste, hyggelige atmosfære – med skæve møbler, borde og stole – og meget råt og landligt.

Weekenden, i Aarhus, blev nydt til fulde. Det var éen af de største oplevelser, i mit liv, og jeg er så taknemmelig for den! Tak til storebror, svigerinde, Frederikshøj, Drudenfuss og Langhoff & Juul for sublime madoplevelser, smil og inspiration!

XOXO

1 tanker om “Mama Brown, Frederikshøj & Aarhus”

  1. Selv tak, Linda. Det var en fantastisk weekend “os tre” havde i Århus (kun Aalborg har fortjent retten til dobbelt A 😉🤣) Det var en fed oplevelse at give dig, der sætter så stor pris på at nuancerne i gode råvarer, betjening og kundeservice går op i en højere endhed.
    Det gjorde det den weekend i Århus – inkl. vejret 🙏😘

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *