PETER BOTT’S HVIDVINE OG OPSKRIFTEN PÅ DET BEDSTE BRØD.

Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen: Jeg ELSKER Peter Bott’s vine.

Bott’s vine er altid på lager hos mig, da de er fremragende til “hverdagsvin” – og så kan alle mine gæster lide dem. Prisen er banket godt i bund, og der er virkelig stor value for money at hente hér.

Peter Bott’s hvidvins varianter er:

Riesling: Smag af træ-frugt, fersken, tropisk, ananas og aroma af citrus.

Chardonnay: Smag af træ-frugt, abrikos, citrusfrugt, hyldeblomst og aroma af citrus, floral.

Sauvignon Blanc: Smag af træ-frugt, melon, citrusfrugt, lime og aroma af pære, melon, lime.

Pinot Gris: Smag af træ-frugt, pære, citrusfrugt, citrusskal og aroma af pære, citrus.

Nyd vinene alene – eller til mad. De kan det hele!

Spar -10% på alle vinkøb med koden “mama10” via dette link.

Prøv fx vinene til sardiner, grillet citron, aioli og verdens bedste brød:

25 gr gær

4 dl lunkent vand

500 gr bagehvedemel

1 spsk blomster honning 

1 tsk salt

How to:

Rør gær ud i det lune vand, fx i en stor kondi bøtte. Tilsæt honning og rør det ud i vandet. Tilsæt mel, og salt, og rør kraftigt, så du er sikker på, at der ingen klumper er. Jeg elsker at bruge en træske, da det tager fat.

Stil til side med låg lagt over bøtten og vent 20 minutter. Med en våd hånd vender du dejen ind over sig selv et par gange. Vent 20 minutter og gentag.

Sæt nu til koldhævning i køleskabet, midterst, i 3 timer.

Varm din ovn op til 250 grader varmluft, med bagestål [eller en bageplade, hvis du ikke har bagestål]. Når ovnen er klar, vender du dejen ud på et meldrysset bord og shaper det aflangt med en dejskraber. [Det skal ikke være perfekt, bare aflangt]. Vend det så over på et stykke bagepapir, si lidt mel på toppen og hiv det hurtigt over på bagestålet – og ind i ovnen.

Bag i 25 minutter, til det er mørkt og crispy i krummen.

Velbekomme!

Indlægget er lavet i samarbejde med Den Sidste Flaske.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *