Hver december, de sidste 4 år, har jeg yndet at trække stikket i Hamburg. Hér er det jul på steorider. Glühwein, lyskæder vol. 1000, kolde øl og bagte godter alle vegne; Tyskland er vilde med jul! And so am I!

Jeg er blevet lidt bidt af at rejse alene, siden jeg var på Bali; don’t get me wrong – jeg elsker skam selskab, men jeg har fundet ud af, at det giver mig rigtig meget energi – bare at være mig – bare for en kort stund, uden snak, planer og “hvad har DU lyst til i dag?”. Hver dag handler det om min madbutik, mine dejlige kunder, mit skønne personale og om drift. Det handler ikke om mig – ikke før jeg har fri. Og når jeg er for mig selv, så lader jeg op – sådan helt op. Og har man ikke nogen med, så er der ingen at spørge – kun mig – og det er dejligt. Bare for en stund.

I aftes, da jeg gik i seng, smilede jeg og krummede tæer, ved tanken om, at jeg skulle køre helt alene til Hamburg, koble af, tænke på at være en pige, der bare skulle shoppe, spise, opleve og hygge sig. Og jeg skammer mig altid lidt. For det er en helt ny side, som er kommet efter jeg er blevet alene. 

Indgangen til mit hotelværelse på EAST.

Jeg startede min fredag i Neumünster, for det er et par år siden, at jeg har været turen forbi. Det er altid hyggeligt, uanset om man gør sig fund eller ej; der er altid julemusik i hele “byen” og så er der lækker kaffe, kage, sundere mad eller grotesk junkfood – uanset hvad dit hjerte begærer.

Jeg fik mig en friskpresset juice og en sund mellemmad med gulerod, feta og humus. Jeg havde ikke fået andet end 3 kopper kaffe, og en proteinshake, så det var tiltrængt efter 6 timer på farten med kørsel og shopping.

Jeg fandt mig et par pink darlings, inden jeg kørte videre til Hamburg og Hotel EAST. Gucci skal jeg altid forbi; for et par år siden fandt jeg et par peeptoes i min størrelse, hvilket er noget nær umuligt, da jeg bruger 41 – og i dag stod de her bare og ventede på mig. I prangende, elsket pink farve, kun 1 par. Haps.

Jeg glæder mig allerede til at få dem i brug; prisen var vanvittig, og jeg har følt mig så heldig hele dagen. Tak Gucci Julemand!

Jeg nåede at ose lidt på Neuer Wall, samt Alsterhaus i dag. Det skal gøres bedre i morgen. Her ér så smukt. Julebelysningen er eventyrlig, alt for meget og helt perfekt. Jeg er 8 år, når jeg spankulerer gaderne, nyder alt det der glimter inden for ruderne, og det føles som en film. Hamburg er undervurderet, folkens!

Efter en god portion gang, ooooohsing, og butikker bestemte jeg mig for at spise på øverste etage hos Alsterhaus; de har en vanvittig lækker sushi restaurant, hvor jeg sætter mig i baren og nyder synet af de arbejdende kokke. Jeg var her for nogle år siden, og jeg elskede det – og i dag blev jeg heller ikke skuffet. Mad, service og kvalitet passer med prisen, og det er lige ved siden af verdens bedste champagne bar [alle mærkerne, hvis du er fin på den], på samme etage, så giv den hele armen, siger jeg!

Tilbage på EAST sidder Linda. Alene. Med sin Mai-Tai [hos EAST er den vanvittig, hvis du siger til bartenderen at den skal være “ekstra god” – if you know what I’m saying]. Arbejdende. Bloggende. Glad. I ro. Nærmest lykkelig. Der er kun gået 1 dag, uden Danmark, madbutik, ansvar og hårdt arbejde – og jeg er allerede nede i gear. Jeg er heldig!

Noter til Jeres Hamburg tur: Neumünster. Hotel EAST. Neuer Wall. Alsterhaus. Yoshi Sushi. Champagne bar. Cocktails på EAST. 

Jeg ønsker Jer en dejlig 22. december – fuld af kærlighed til dig selv, dine nærmeste, og livet. Det er hér og nu – nyd det!

XOXO

3 tanker om “Mama Brown & Jul i Hamburg – Part 1”

  1. Årh det lyder bare så mega lækkert, og ville ønske det var mig !! Og altså de Gucci sko! Jeg dør en lille smule over, hvor helt igennem smukke de er, og SÅ meget lige dig!! Håber din anden dag i Hamburg bliver lige så god, som den første lyder til at have været 😀

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *