“Hej og velkommen!” lyder det, da vi træder ind på Mortens Kro [Mølleå 4, Aalborg]. Stemningen er behagelig, denne mandag aften, gæsterne er afslappede, smilende til hinanden, og musikken er flydende, lækker; skuldrene kommer straks ned, atmosfæren indbyder til en behagelig oplevelse, hvor alle er velkommen. Det er tiltrængt for mig efter en stresset, arbejdsom periode.

Ved bordet mødes vi af en vogn fuld af “bobler” og mere venlighed; tjeneren er virkelig mødt på sit arbejde, og det mærkes tydeligt, for hans interesse i os, som gæster, er ægte – glad. Vi skåler i lækre, kolde bobler, og så er aftenen skudt i gang. En aften så perfekt, at man næsten skulle knibe sig i armen Alice i Eventyrland – ish. [Mig og mine metaforer].

Suppe af hvide asparges serveret med stegte hvide asparges, friskpillede rejer, tynde flager af hjemmevarmrøget ørred fra Himmerland, pocheret æggeblomme og små grønne urter.

Bygkorns“otto” af korn fra Aurion i Hjørring med retro-ost fra Sønderhaven gårdmejeri, spinat, bagt tomat, sprøde Læsø-jomfruhummerhaler og cremet hummersauce.

Tatar af nordjysk i tynde skiver, serveret med vild brøndkarse, salturt, friterede kapers og ringe af sommerløg, sennepssyltede små beder og limfjordsøsters vinaigre.

Dansk sommerbuk fra danske herregårde marineret med granskud, enebær og olivenolie, serveret på puré af rabarber med sommerbønner, nye gulerødder, cremet vildtskysauce med morkler, nye danske kartofler med koldt smør og friskhakket persille.

Et maleri jeg beundrer og drømmer om at eje – perfekt ambiance.

Fyldte jordbær i syrlig candyfloss.

Vanilje panna cotta, hyldeblomstsorbet med bergamotte, sorbet af friske danske jordbær, friske jordbær, rabarberpuré, skovsyre, marengs, chokolade og hvid chokoladesauce.

Den hvide chokoladesauce hældes over chokoladelåget og smelter ned i desserten; så fin en finesse!

Jeg var blæst baglæns af maden, denne aften, hvor der virkelig var kræset for detaljerne; det var solidt benarbejde! Både tjener, såvel som køkken, leverede pletskud på pletskud; jeg var meget imponeret, og det er jeg sjældent! God mad, gør mig uendelig glad, og denne aften spillede bare på alle tangenter.

Det er dét, som jeg elsker allermest ved at gå ud og få en madoplevelse på en restaurant; det er følelsen af godt køkkenarbejde, rigtige råvarer, masser af smag på tungen, tallerkenen, glasset, en rejse i mad og vin, der gør glad helt op i hjernen og helt ned i maven – helt indeni. Det er luksus på højde med en ansigtsbehandling; det er selvforkælelse for både krop og sind!

KJOLE Stine Goya · TASKE Kooreloo · RING Carré Jewellery

Jeg takker mine hyggetrunter, Eline og Liselotte, for en dejlig aften på selskabssiden, og jeg bukker og nejer for Mortens Kro, for en dejlig aften på madsiden; well done!

Se deres menukort, og book bord, lige hér.

Jeg smiler stadig ved tanken om denne aften; lige sådan en restaurantoplevelse skal være!

XOXO

Indlægget er lavet i samarbejde med Mortens Kro.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *