

MAISON D’ANGLETERRE I KBH.
Købte jeg lige Danmark’s dyreste fastelavnsbolle, til morgenmad, ved ankomst i København? Ja. Ja, jeg gjorde.
345 ding-dongs, to be exact.
Fremmede mennesker trykkede næserne på ruden med store smil og anerkendende nik, da de spottede, at jeg sad med den mest omtalte kage i medierne pt. {Godt gået Maison; min indre content-frue salutes you].
Ikke nok med dét, for i den lille, lyserøde butik på Østergade var der trængsel over fastelavnsboller to-go, skænderier over køkultur – og et personale der bare viste overskud og venlighed hele vejen igennem.
Nå, first things first: Jeg fik tillusket mig en plads i vinduet med en kop hvid tempel the, selv om opgaven syntes umulig i et hav af kage hungrende københavnere.



Så sker det! Fastelavnsbollen gør sit indtog iført Marchal’s Rossini Gold Kaviar, 23 karats bladguld – og den strålede om kap med solstrålerne gennem de store vinduer.
Og let’s break this down guys, girls and kittens:Fastelavnsbollen var perfektion, i sig selv, med sin knasende smørdej, saltkaramel og vanilje – den koster normalt 75 kr.Oven i ryger prisen for 10 gr {virkelig udsøgt} kaviar, og den ender altså på 345,- kr.Let’s also agree, at bladguld intet bidrager med til smagen. Men! Min humor og gigantiske mad-kærlighed holder enormt af, at man klæder kagen så fint på, når dens accessorie er kaviar, lige i dette tilfælde.
Så! Jeg synes, at det var hvér en krone værd, for kaviaren {og makkeren golden-leaf-boy} var blot en genistreg oven på en kage, der allerede var et mesterværk.Kaviar til saltkaramel og creme? Det er hamrende sexet – og det smagte fantastisk.
Nogle holder af at hækle, andre elsker padel – jeg elsker mad-oplevelser. Dén her er en, som jeg vil huske længe – siddende i spisebaren iført mine guldsko, hos den lille lyserøde butik, imens fastelavnsbolle-mekkaet {læs: helvedet} bimlede og bamlede om ørerne på mig.
Tak, Maison. Bare skub til det {kage}tag!
{Selvbetalt – avec plaisir}
