Værelse 15.

Et stenkast fra færgen, og helt ned til Vadehavet, finder du Fanø Krogaard.
Jeg var solgt fra første sekund, og det viste sig at blive den perfekte base for mig uden for sæsonen. Stedet har nemlig alt!

Et par helt almindelige, kolde dage i november blev nemlig mit allerførste besøg til Fanø!

Fanø Krogaard er tæt på både gågade, butikker, den bedste slagter – og caféer.  Jeg følte mig så velkommen og “hjemme”, at det var svært at tage derfra igen.

Morgenmad på Fanø Krogaard:

Hvér dag får du lov af vælge fra menukortet og sammensætte din helt egen morgenmads-kombo
Jeg fik:

• Øllebrød, så god, at jeg fik tårer i øjnene.

• Rugbrød, med en himmelsk dybde {hvis en himmel altså kan være dyb} i smag – og en krumme, der kunne gøre enhver bager grøn af misundelse.

• Arla Unika’s Gammel Knas, med en mageløs Fanø honning på siden.

• Fanø laks, der var som silke.

• French toast, så perfekt, at jeg måtte bestille den to morgener i træk.

– Og perfekte, skramlede æg, Fanø Slagteren’s bacon, skinkesalat, melon salat og avocado, ej at forglemme!

Fanø laks.
French toast, så perfekt, at jeg måtte bestille den to morgener i træk.
Toast med braiseret porre, pisket ricotta, salsa verde og ansjosfilet.

Aftensmad på Fanø Krogaard:

En af mine aftener på Fanø var regnfuld, og blæsende – så det ruskede i vinduerne, ja faktisk i hele hytten. Så! Det var en noget nær perfekt anledning til at gå på opdagelse i deres menukort.

Æbleskiver med braiseret gris og brunet smørcreme.
Små tærter med røget helleflyndersalat og rogn.

Jeg fik:

• Æbleskiver med braiseret gris og brunet smørcreme.
• Små tærter med røget helleflyndersalat og rogn.
• Sprødt rispapir med Fanø Skinke, syltet agurk, sort hvidløgsmisocreme og estragon.
• Toast med braiseret porre, pisket ricotta, salsa verde og ansjosfilet.
• Grillede skalotteløg med pinjekerner, vild spinat og sesamsauce.
Dertil en virkelig herlig, lækker Sauvignon Blanc, Von Winning, 2023.

Grillede skalotteløg med pinjekerner, vild spinat og sesamsauce.

Jeg er bare nødt til at sige, hands down, at “toasten” ryger på listen af de bedste retter, jeg har smagt, i hele 2024, som har budt på flere Michelin-restauranter.

Fanø Krogaard har et solidt køkken – og der hersker ingen tvivl om forståelse for råvarer. Det var en sand fornøjelse.

Sprødt rispapir med Fanø Skinke, syltet agurk, sort hvidløgsmisocreme og estragon.

Tips til indkøb på Fanø:

– Fanø Honning og Fanø laks.

– Kaffe, til fremtidige gæster, fra Fanø Mikroristeri.

– Krydderbacon, sennep og delikatesser, hos Slagter Christiansen.

– Fanø keramik, fx Frk Toft Keramik eller Rigmor Ceramics.

Hvis du også vil opleve Fanø Krogaard, kan du booke lige hér!

Tak for denne gang, Fanø!

Udsigten fra værelse 15.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *