En iskold lørdag aften indtog mine lyserøde pailletter og jeg plads ved højbordet med udsigt til køkken, modningsskab og en propfyldt, glad restaurant Hærværk. Og! Jeg anede ikke, hvad menuen stod på. Det ved du ikke på forhånd – og det elsker mit overraskelses-gen! {Du kan følge med på deres sociale medier, hvor de løbende deler fokus på råvarerne, der er på menuen}.

Hos Hærværk er kvaliteten af råvarer i højsædet. Det bedste af det, der er i sæson, kommer på menuen. Alt bliver valgt {og brugt} med omtanke, vinen er enten økologisk eller biodynamisk. Der bliver taget stilling: Ingen kompromis – ingen dikkedarer. Med en “Bib Gourmand” og “Grøn femkløver” {ooog det økologiske guldmærke} er der ligesom ikke rigtig så meget at være i tvivl om. Også selv om det ikke er udmærkelserne, der er i højsædet. Det er eksistensen af en meningsfuld, bæredygtig spiseoplevelse.

Det hér er en af mine bedste – nogensinde.

Jeg fik:

4 snacks: Rilette, rødbede, flowesprouts og leverpølse. {Allerede hér vidste jeg, at jeg var knædybt i noget vidunderligt}.

Ceviche på torsk med gulerødder og gigas østers.

Selleri, bagt i mørk øl, fra Ydun’s have og sauce med vesterhavsost.

Esben’s dumplings med kål og vinterkantareller. {Udsøgt. Tak Esben}.

Kalv med kål, knoldselleri og kartofler.


Kaffe, karamel og is med miso. {Havde jeg været alene i restauranten, havde jeg altså slikket min tallerken….}.

Jeg drak:

Bobler: Æblebobler “Efterår” 2015 – Mousserende æblevin fra Kvist og Vitus.

Hvidvin: Weissburgunder, Steinmühle, Rheinhessen.

Chardonnay, Vino Richard, Strekov, Slovakiet.

Riesling, Franz Hahn, Pfalz.

Rødvin: Baby bandito “follow your dreams”, Sydafrika.

Albahra, Envinate, Almansa, Tintorera, Moravia Agria.

Et kæmpe tak for en aften med råvarer i højsædet. Tak for fortællingerne. Tak for passioneret betjening. Tak til gæsten, der roste mine lyserøde pailletter. Bare tak.

Mit mad-hjerte bankede med 180 km/t hele vejen hjem til hotellet.
Hvis du er i Aarhus, ikke? Bare kom afsted!

Tak for mad.

{Selvbetalt} ,

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *