



LA CUCINA ITALIANA GÖTEBORG.
På Skånegatan, finder du La Cucina Italiana. En lille restaurant, med meget få borde, hyggelig atmosfære – og masser af charme.
Jeg fik:
Starter: “Caprese i en bid”. Sprød snack med San Marzano tomat reduktion, mozzarella og et drys af tørret basilikum.
Hummer: Pocheret hummerhale med bagt polenta, hummerbisque og dild olie.
Risotto: Carnaroli ris med safran, og kejserhat. Dertil hjemmebagt brød.
Tiramisu: Savoiardi kiks, kaffe, kakao og mascarpone.
Dertil:
Hvidvin: Bucci Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico, 2021.
Cocktail: Dry Martini med et twist.






Nok er stedet småt – men maden taler sit tydelige, italienske sprog med store armbevægelser og kæmpe smag.
Hummeren var en symfoni af orkestreret smag fra kirsebær, dild – og en silkeblød landing i polentaen.
Risottoen charmerede med sin legende tilgang til serveringen, hvor man hvirvler gaflen med rundt og får mascarponen med i hvér mundfuld. Smagen var dyb med en fyldig smag på grøntsag, modnet Parmigiano-Reggiano og safran.
Deres hjemmebagte brød sendte mig direkte tilbage til rejseminderne fra Italien, med sin dybe smag og afsluttende, afrundede sødme, som var det lavet af mama. Det var lige før, at jeg blev rørt – så formidabelt var brødet.
Jeg har faktisk kun tilbage at sige: Book det bord, og gør det hér.
Tak for formidabel service, venlighed og mad!
[Selvbetalt]

