Da jeg træder ud af Denpasar Lufthavn, og mærker en vindbrise imod min kind, genkender jeg straks den høje luftfugtighed, fra 2017, hvor jeg var her på min første solorejse. Jeg smiler og det suser igennem mig med adrenalin af min reaktion; jeg har ventet så længe på at opleve det her igen – og flyveturen på ca. 20 timer er bare begyndelsen af enden på en lang rejse. Forude ventet 1 times kørsel til min villa i Ubud. Jeg vælger altid et firma, i lufthavnen, til at varetage min kørsel da jeg ikke orker de tusind chauffører, der render efter dig ved “arrival”. Når du vælger et firma, er der styr på tingene, men du skal stadig være hård på prisen. Jeg fik min Ubud tur ned i ca. 300.000 IDR, som cirka svarer til 150 DKK, og det er mere end rimeligt.


Hvor bor jeg?

Jeg har booket min første villa gennem booking.com – jeg bruger faktisk udelukkende den side, når jeg rejser, også på mine weekendture i Tyskland, København, osv. Den kan varmt anbefales, og der har aldrig været noget negativt at rapportere, efter 3 års trofast brug. Jeg planlægger selv alt hjemmefra, jeg bruger ikke rejseselskab, hvilket betyder, at jeg booker flybillet, villa, ture mm. selv. Du sparer ikke kun mange penge ved det, men har du bare snerten af kontrol-gen, adminstrations-gen, til grænsen af at du faktisk jubler af glæde ved at planlægge, så får du også den største fornøjelse ud af det. Det kræver blot interessen og energien i at finde alting selv.

Min villa er hos stedet Villa Ninibooking.com. Jeg har valgt en villa med privat pool, inklusive morgenmad, som bliver serveret på et selvvalgt tidspunkt mellem klokken 7 og 10 hver morgen. 

Min villa i Ubud er ren, her er lækkert, der er køkken, køleskab og alt det, jeg har brug for, hvis jeg ikke orker at skal ind til det centrale, kaotiske, spændende Ubud hver dag. I dag er jeg i skrivende stund hjemme i villaen hele dagen, hvor jeg har læst en bog, solet, drukket øl i solen, hygget, slappet af – og jeg gider på ingen måde at skulle ind til Ubud, 10 minutters kørsel herfra. Så er det rart at kunne handle ind og bruge eget køkken, så man kan slappe af, hvor man bor. Det er et kæmpe plus at bo i villa, modsat hotel, synes jeg. Du får meget mere autenticitet med på denne måde, hvor du bor i junglen, er ved jorden, og hører de smukke lyde om natten.


Hvad har jeg oplevet i Ubud?

Der er meget at se her i Ubud, og jeg viser Jer lidt billeder af dét, som jeg oplevede:

Tirta Empul Templet


Ubud Marked


Saraswati Templet


Privat besøg i landsby


Mine bedste råd i Ubud:

Find en fast chauffør, han vil være en god sparringspartner, hvis du vil se det autentiske Bali; jeg blev fx inviteret med hjem i hans landsby, hvor jeg så den rigtige dagligdag for en balineser. Det var så spændende, overvældende og stor en oplevelse, som jeg aldrig vil glemme.

Book en god fast base, ligesom villaen jeg bor i her. Mange vil sige, at det er for dyrt – men jeg vil bo ordentligt, og du får virkelig meget for pengene hernede. Ofte er priserne inklusiv morgenmad, hvilket er både nemt, og lækkert, da de er rigtig dygtige til morgenmad hernede.

Tag dagsture, hvor du selv bestemmer hver dag. Lad være at vælge “pakkerne” mange turistbureauer sælger – det er langt mere autentisk at planlægge dagene selv, så der ikke går turist i den med en masse andre. Din chauffør venter på dig ved hver destination, og koster ca. 400.000 IDR for en dag, som cirka svarer til 200 DKK. Det bliver ikke nemmere.

Jeg har været i Ubud i 4 dage, og skal i morgen videre til næste destination. Husk, at du kan følge med på min instagram @mamabrown.dk, hvor jeg løbende laver stories og deler mine oplevelser skridt-for-skridt.

Der er meget mere at se i Ubud – men da jeg var her i 2017 – vægtede jeg andre ting højere denne gang. Se alle blogindlæg for min tur hertil i 2017 lige her.

Tak fordi du læser med!

XOXO

6 tanker om “Mama Brown & solorejse 2019 – Bali #1 Ubud”

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *