Gili Air havn.

Min lille bungalow – med hængekøje på terrassen.


Jeg ankommer til min tredje destination, Gili Air, over middag. Turen var lang, med cirka 2 timers kørsel og 2 timer i båd. Udsigten gør det heldigvis godt for sin hårde lillesøster, transporten, så jeg glemmer hurtigt, at jeg er både svedig, sulten og træt. Der er en helt anden hede på de små øer end på Bali. Det overrasker mig et splitsekund, for jeg troede faktisk, at min krop havde vænnet sig til varmen. Hver destination er en ny oplevelse – det elsker jeg! Varmen rammer mig ekstra hårdt, da jeg ankommer til havnen, hvor ikke en vind rør sig, solen bager fra en blå himmel, menneskemylderet er voldsomt, og hvor et kaos af kæmpende balinesere vil køre dig i hestevogn. Jeg skal heldigvis kun gå cirka 10 minutter med min baggage, og så er jeg fremme ved min bungalow nord for havnen. Endelig.

Hvor bor jeg?

Jeg bor hos Kolanta Bungalows, og der er virkelig intet negativt at sige om stedet. Stedet er ydmygt, og jeg har en seng og et bad. Det er dét. Men prisen er 100,- DKK pr. nat, og det inkluderer rengøring, nye håndklæder og aircondition. Dog ville jeg ønske, at jeg havde booket helt ned til stranden, men min erfaring med øen var lille, før afrejse, så jeg vidste ikke hvor vigtigt det skulle vise sig at blive – på grund af varmen. Jeg kommer ind på et par andre anbefalinger til Jer, hér i indlægget, som var “the shizzle”.

Jeg ville have den primitive “ø” oplevelse – og den fik jeg. Efter 2 destinationer i mere luksuriøse omgivelser, var det en fin påskønnelse af alt det, som man havde været vant til – også derhjemme. Det var en vigtig ting for mig at opleve på denne tur. Det mere simple.

Jeg når lige at sætte mig på den første café, efter jeg har tjekket ind i min bungalow, så får jeg besøg af katten hér. Gili Air er en “katte-ø” – no dogs allowed, og de er meget snakkesalige.


Araber med zebra striber?

Det særlige ved øerne er, at her ingen trafik er – kun hestevogne og cykler. Det er simpelthen så hyggeligt, når de kommer susende på øens små stræder, og lyden af hurtige, små hove ekkoer i en ellers stille atmosfære uden trafikkens larm og hersken.

Jeg lejer en cykel, alle dage, for 40.000 IDR om dagen, hvilket svarer til ca. 20.- DKK – og de penge er godt givet ud, hvis du skal hurtigt rundt, og ikke bor ned til stranden. Jeg suser hele øen rundt, den er ikke stor, og jeg nyder det, da det er langt mindre varmt og ubehageligt, end at gå i den bagende hede.


Min absolutte Bali favorit: Nasi Goreng.


Hvad har jeg oplevet på Gili Air?

Jeg finder hurtigt et favoritsted, når det gælder en solseng på stranden med drinks, mad og vand ad libitum. Mowie’s ligger 5 minutter fra havnen, lige ned til vandet, og der er bare service på. Du får et bordnummer, og har en åben regning hele dagen, så det bliver bare ikke nemmere. Hos Mowie’s er der menneskemylder hver aften, når solen går ned, da det er verdenskendt for den smukkeste solnedgang. Jeg lover mig selv at se den hver aften – og det holder jeg. I al slags vejr.

Lyset er nærmest ferskenfarvet. Det er helt unikt, når det sænker sig, helt urealistisk, men magisk. Har du bare et gram romantik i dit korpus, vil du blive rørt helt ned i mavsen, når du oplever solnedgangen hér.

Jeg cykler også øen rundt en af de første dage, og ser stranden hele vejen rundt – det er hyggeligt at se hele øen, og du kan nemt få lang tid til at gå med det. Her er så mange hyggelige steder, stræder og kroge, som man lige må udforske.

Jeg møder de sjoveste, dejligste mennesker på øen – og jeg ender med at spise med dem flere dage under mit ophold. Modsat Bali er man langt mere tæt hér. Du kan ikke undgå at tale med folk – uanset om du er alene af sted eller ej. Vi er næsten et helt hold til sidst, og det var spændende at høre om folks hverdag i fx New Zealand, og England.

Der er den hyggeligste udendørs biograf helt ned til vandet, nær havnen. Hver aften, klokken 20.00, vises der er en ny film. Det er magisk at sidde og se en film, med popcorn, drinks og behagelige sækkestole, imens havet bruser og folk griner i flok i mørket. Det er en oplevelse, jeg aldrig glemmer.

Gili Air er meget primitiv, og hyggelig, som jeg har nævnt før – her er ikke meget at opleve, hvis man sammenligner med Bali – men det kan du ikke. Hér skal du nyde, dase, svømme, slappe af, nyde rytmen af konstant musik, duften af kaffe, frugt og uendelige strømme af god mad. Er du til snorkling er der uanede muligheder for bådture, de står nærmest i kø for den bedste pris og tur. Og de er dygtige – du kan både se koralrev og skildpadder – vandet er flot og klart.


Mine bedste råd på Gili Air:

Bo ned til vandet. Steder som Mowie’s og Captain Coconuts er perfekte.

Lej en cykel. Det er dejligt nemt at komme rundt!

Se solnedgangen og nyd en drink hos Mowie’s. Høj service og kvalitet af råvarer.

Gå i biografen! Nyd den fine udendørs biograf, bestil et par drinks og nyd en sjov, særlig oplevelse!

Tag på endagstur til Lombok eller de andre Gili øer.

Book en båd til snorkling, hvor du kan se skildpadder og koralrev.

Sørg for at have valuta med – hæveautomaterne virker sjældent, og de færreste steder tager kreditkort. Ovenstående steder gør.

Book din båd til Gili øerne via EKA JAYA FAST BOAT. Der er styr på tingene, de har pick up service til og fra båden, og en super pris. Jeg betalte 1.000.000 IDR for transport til båd, båd til og fra Gili Air, og transport fra båd og til min nuværende destination. Det er kun ca. 485.- DKK og meget billigt. Taxa/chauffør til havn og fra havn koster 400.000 IDR hver vej alene.

Jeg har været på Gili Air i 7 dage, og er i skrivende stund videre til næste, og sidste, destination. Husk, at du kan følge med på min instagram @mamabrown.dk, hvor jeg løbende laver stories og deler mine oplevelser skridt-for-skridt.

Der er mange ting at opleve på fastlandet Bali: Se alle blogindlæg for min solorejse hertil i 2017 lige her.

Tak fordi du læser med!

XOXO

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *