Det er lørdag eftermiddag, og jeg ankommer til en meget hyggelig, julepyntet Blokhus by, sammen med min veninde Belinda, som har taget partner-tjansen for mig denne weekend, der er booket til randen med oplevelser. Nogen må jo gøre det…

Blokhus stråler om kap med de flotteste juleudstillinger, som jeg har set – og de tæller altså byer som Hamburg og London. De gør virkelig noget ud af vinteren, heroppe, og glæden er tydelig at mærke i hele byen – som i øvrigt vrimler med mennesker, der er glade, afslappede og i julehumør.

Da vi åbner døren til Strandhotellet venter der os varme, fra pejsen, glade smil og venlig velkomst. Vi bliver tjekket ind, og får en skøn, tung nøgle i hånden – som var det i gamle dage. Vi er straks oppe at køre over nostalgien, og stemningen på stedet, men vi når kun op med vores baggage, da det banker på døren med cocktails fra hotellets egen bar. “Det er jo ren luksus,” udbryder min veninde Belinda – og jeg stemmer i med stort grin og takker tjeneren, som er noget så servicemindet – det giver et fantastisk godt førstehåndsindtryk.

Gourmet restauranten.

Vi får gjort os klar til aftenens gourmet middag, på Strandhotellets egen restaurant. Restauranten er fyldt af glade gæster – både folk, som bor på hotellet, men også folk, der kommer til Blokhus for blot at spise deres udsøgte mad.

3 spændende snacks som starter.

Dampet rødtunge
Dansk grønkål, tørrede kapers & luftig persille sovs.

Udsøgt vinmenu.

Æbletærte
Karamelliserede æbler, kærnemælksis & brun farin.

Der er ikke en finger at sætte på aftenens gourmet oplevelse – kun at mere vil have mere – og det er ganske positivt. Alt sidder lige i skabet, og vi er overraskede over smag, eksekvering og sammensætning hver gang – og det er endnu mere positivt. For mig handler en restaurantoplevelse om at opleve, blive overrasket, nyde, smage og udforske – og hér kan Strandhotellets egen restaurant i dén grad følge med!

Vi slutter aftenen med et glas vin, og er godt trætte efter en dejlig eftermiddag/aften med god mad, drikke og betjening.

Morgenmaden.

Morgenstund har guld i mund – sådan skrev Grundtvig, og han har altså fat i den lange ende denne søndag morgen, da vi står foran Strandhotellets morgenbuffet. Alt er der kælet for, og der er ikke dét, du ikke kan få. Tjeneren kommer dig i møde, spørger om du ønsker the eller kaffe, blødkogt eller skramlede æg – allerede der har mine morgentømmermænd lutter kærlighed til hende. Hér sørger de for dig, uden du behøver spørge – og stemningen er fantastisk. Det var noget, som jeg lagde mærke til – hos personalet, hinanden imellem, stemningen var så god, varm og ægte. Det var ligesom at være hjemme, at sidde der og nyde sin morgenmad. Det blev vi hurtigt enige om. Når et sted drives med kærlighed, kan du mærke det – det synger helt ud i de mindste kroge.

Faciliteterne.

Strandhotellet har egen spa afdeling, hvor der er sauna, træningsfaciliteter, pool og liggestole. Hér søgte vi ly, før vi skulle ud og opleve Blokhus by, og nød de varme poolgrader – det var næsten som at være sydpå, og vi fik sludret, grinet og nydt en stille formiddag med lidt mere luksus. Stedet er så gennemført, at du ikke har lyst til at forlade matriklen.

Skøjtebane på torvet.

Smuk juleudstilling i Hune.

Smuk juleudstilling i Hune. 

Oplevelserne.

Vores søndag eftermiddag går med: Skøjtebane på Blokhus torv, gløgg [og snaps] på Kunst Caféen, juleudstilling i Hune og en rask gåtur på 1 god times tid. Der er masser at se, lave og opleve, ud over stranden, når du besøger Blokhus. Faktisk var jeg positivt overrasket over så meget, der var at opleve hér om vinteren, og hvor meget det føltes som ferie, selv om vi kun kørte en halv time væk.

Aftenens venue: Restaurant Futten i Blokhus.

Restaurant Futten ligger lige over for Strandhotellet.

Reje cocktail.

[mere] snaps og en suveræn wienerschnitzel til hovedret.

Restaurant Futten gemmer både på vanvittig hvidvin, Pol Roger bobler og solid snaps.

Vores aften er så hyggelig, hos Restaurant Futten, lige over for Strandhotellet. Her ér så hyggeligt, varmt og maden er lige i øjet. Jeg kan ikke huske sidste gang, at jeg har indtaget både reje cocktail og schnitzel, så jeg var en tur i himlen. Det var en helt perfekt søndag aften, blev vi hurtigt enige om. En vaskeægte omgang af original, dansk hygge.

Helhedsindtrykket.

Mit samlede indtryk af Strandhotellet, oplevelsen af Blokhus, og maden, er fantastisk. Hér burde enhver jyde lade op, både sommer og vinter. Jeg har sjældent hygget mig så meget, som jeg gjorde denne weekend, i Blokhus – kun en halv times kørsel fra Aalborg – og alligevel genopladning på højt plan. Byen rummer så meget – også i en vintertid – og hér er masser af liv, glæde og god stemning. Butikker, caféer og restauranter er så servicemindede, alle værner om god værtsskab, deres forretning og en god kundeoplevelse – en oplevelse der er langt højere end i Aalborg.

Book dit ophold hér. Jeg anbefaler, at du tager et ophold inklusiv en gourmet oplevelse i hotellets egen restaurant – det vil du ikke fortryde.

Strandhotellet har mine varmeste anbefalinger. Jeg er stolt af at være Nordjyde, når jeg besøger dem!

XOXO

2 tanker om “Mama Brown & Strandhotellet i Blokhus”

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *