
Dét her er ikke bare en salat. Det er en salat fuld af smag, dybde og “umf”! Den er til dig, der elsker varme krydderier – og and!
Du får her min opskrift på: Andesalat med orangesauce”, til 2 personer.
2 andelår
2 spsk flydende honning
4 spsk smagsneutral olie
1 tsk kardemomme
½ tsk kanel
½ tsk allehånde
1 stk godt brød/baguette
Salat:
90 gr rucola
90 gr grøn crisp salat
2 appelsiner
10 valnødder
1 granatæble
frisk kørvel
forårsløg
salt/peber
Orangesauce:
4 appelsiner
1 stjerneanis (tørret)
6 spsk rørsukker
50 gr koldt smør
How to:
Start med at rengøre dine andelår og dup dem tørre med køkkenrulle. Bland honning og olie med de tørre krydderier, i en lille skål, og smør andelår godt ind i marinaden.
Giv andelår 50 minutter i ovnen ved 170 grader varmluft.
Salat: Hak valnødder og bank granatæblet for kerner. Skær appelsinfileter (uden skind) ud af appelsinerne. Skær forårsløg i tynde slices. Skyl rucola og salat, hvis du ikke har købt det klargjort og fordel det hele i 2 dybe tallerkener.
Orangesauce: Pres saften af de 4 appelsiner, og sigt pulpen fra, ved at hælde saften gennem en si. Kog saften med rørsukker, stjerneanis – og når det er reduceret efter cirka 20 minutter, fjerner du stjerneanis og monterer saucen med koldt smør. Giv saucen 5 minutter mere på svag varme, og den er klar.
Anret: Fordel orangesauce over salaten og læg andelåret ovenpå. Drys med kørvel, salt og peber – og nyd med et godt stykke brød til.
Velbekomme!
