Dét her er ikke bare en salat. Det er en salat fuld af smag, dybde og “umf”! Den er til dig, der elsker varme krydderier – og and!

Du får her min opskrift på: Andesalat med orangesauce”, til 2 personer.

2 andelår

2 spsk flydende honning

4 spsk smagsneutral olie

1 tsk kardemomme

½ tsk kanel

½ tsk allehånde

1 stk godt brød/baguette

Salat:

90 gr rucola

90 gr grøn crisp salat

2 appelsiner

10 valnødder

1 granatæble

frisk kørvel

forårsløg

salt/peber

Orangesauce:

4 appelsiner

1 stjerneanis (tørret)

6 spsk rørsukker

50 gr koldt smør

How to:

Start med at rengøre dine andelår og dup dem tørre med køkkenrulle. Bland honning og olie med de tørre krydderier, i en lille skål, og smør andelår godt ind i marinaden. 

Giv andelår 50 minutter i ovnen ved 170 grader varmluft. 

Salat: Hak valnødder og bank granatæblet for kerner. Skær appelsinfileter (uden skind) ud af appelsinerne. Skær forårsløg i tynde slices. Skyl rucola og salat, hvis du ikke har købt det klargjort og fordel det hele i 2 dybe tallerkener. 

Orangesauce: Pres saften af de 4 appelsiner, og sigt pulpen fra, ved at hælde saften gennem en si. Kog saften med rørsukker, stjerneanis – og når det er reduceret efter cirka 20 minutter, fjerner du stjerneanis og monterer saucen med koldt smør. Giv saucen 5 minutter mere på svag varme, og den er klar.

Anret: Fordel orangesauce over salaten og læg andelåret ovenpå. Drys med kørvel, salt og peber – og nyd med et godt stykke brød til.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *