Picture this: En ristet croissant med guacamole, pocheret æg, karse, lynsyltet rucola og et drys modnet Havarti. Dét er beskrivelsen på en fuldstændig magisk morgenmad.

Du får hér opskriften på min: “Avocado Croast (Toast)” til 2 personer:

2 stk croissanter

2 æg fra en glad høne

50 gr Aged Havarti fra Castello

Lynsyltet rucola:

90 gr økologisk rucola

1 spsk flydende honning

4 spsk smagsneutral olie

2 spsk hvidvinseddike

salt/peber

Guacamole:

2 modne avocadoer

1 tomat

1 skalotteløg

1 fed hvidløg, knust

saften fra 1 lime

2 spsk creme fraiche 18%

karse

salt/peper

How to:

Rist dine croissanter. Jeg brugte en paninigrill, så den bliver perfekt flad og ristet, som et stykke toastbrød. [Det er flabet, I know].

Guacamole: Mos avocado med en gaffel, skrab kød ud af tomaten, fjern stilken og hak den i fine tern. Hak også skalotteløg fint. Knus hvidløgsfed og mos det hele sammen. Smag til med lime, salt og peber.

Pochér æg: Sæt en gryde over med vand, og varm vandet op til lige under kogepunktet. Tilsæt en sjat eddike til vandet. Når vandet simrer, pisker du en hvirvel med et piskeris og tilsætter ægget i midten. Lad det nu koge i vandet i 3 minutter, tag det op med en bred ske, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Tip! Brug en lille skål til at hælde din æg i vandet fra. Det er langt nemmere, end at klække det direkte ud i vandet.

Anret: Fordel guacamole på den ristede croissant og dernæst det pocherede æg. Fordel så den lynsyltede rucola, drys med karse – og top af med masser af revet, modnet Havarti.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *