
Bagt kål er simpelthen noget af det mest smagfulde, der findes. Sammen med de salte kapers, den krydrede spidskommen og tahindressingen er det en perfekt mundfuld – enten alene eller som tilbehør til fx kylling eller fisk.
Du får her opskriften på min: “Bagte spidskål med grønne linser, kapers og tahindressing” til 2 personer.
1 stk grønt spidskål
1 dåse grønne linser [fra Urtekram, fx]
1 spsk spidskommen
piment d’espelette [valgfrit]
20 gr saltede græskarkerner
30 gr kapersforårsløg
1 stk usprøjtet citron
smagsneutral olie
salt/peber
Tahindressing:
2 spsk tahin
0,5 dl fromage frais
saften fra ½ citron
1 fed hvidløg, knust
1 spsk akaciehonning
salt/peber

How to:
Skyl spidskål og forårsløg. Skær forårsløg i fine skiver og del spidskål i 4 dele. Vend de 4 dele i godt med smagsneutral olie, og drys med salt, peber og piment d’espelette [valgfrit]. Bag nu spidskål til det er gylden ved 200 grader varmluft. Jo mere crispy og gyldent – jo bedre smag! Skyl dine grønne linser. Steg spidskommen af i 1 spsk olie på en pande ved middel varme. Kom så de grønne linser på og steg dem i 4-5 minutter.
Tahindressing: Rør alle ingredienser sammen. Smag til med salt, peber og citron. Juster tykkelsen med vand. Tahindressing skal være flydende, ikke fast.
Anret: På to tallerkner, anretter du lidt stegte, grønne linser, og kommer 2 stykker bagt spidskål oven på hvér. Drys så med kapers, ristede græskarkerner, forårsløg og dryp med tahindressing. Del din citron i både og anret på siden.
Velbekomme!
