Bagt kål er simpelthen noget af det mest smagfulde, der findes. Sammen med de salte kapers, den krydrede spidskommen og tahindressingen er det en perfekt mundfuld – enten alene eller som tilbehør til fx kylling eller fisk.

Du får her opskriften på min: “Bagte spidskål med grønne linser, kapers og tahindressing” til 2 personer.

1 stk grønt spidskål

1 dåse grønne linser [fra Urtekram, fx]

1 spsk spidskommen

piment d’espelette [valgfrit]

20 gr saltede græskarkerner

30 gr kapersforårsløg

1 stk usprøjtet citron

smagsneutral olie

salt/peber

Tahindressing:

2 spsk tahin

0,5 dl fromage frais

saften fra ½ citron

1 fed hvidløg, knust

1 spsk akaciehonning

salt/peber

How to:

Skyl spidskål og forårsløg. Skær forårsløg i fine skiver og del spidskål i 4 dele. Vend de 4 dele i godt med smagsneutral olie, og drys med salt, peber og piment d’espelette [valgfrit]. Bag nu spidskål til det er gylden ved 200 grader varmluft. Jo mere crispy og gyldent – jo bedre smag! Skyl dine grønne linser. Steg spidskommen af i 1 spsk olie på en pande ved middel varme. Kom så de grønne linser på og steg dem i 4-5 minutter.

Tahindressing: Rør alle ingredienser sammen. Smag til med salt, peber og citron. Juster tykkelsen med vand. Tahindressing skal være flydende, ikke fast. 

Anret: På to tallerkner, anretter du lidt stegte, grønne linser, og kommer 2 stykker bagt spidskål oven på hvér. Drys så med kapers, ristede græskarkerner, forårsløg og dryp med tahindressing. Del din citron i både og anret på siden.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *