Biscotti – eller små kager med mandel. Kald dem, hvad du vil. Éen ting er sikkert: De er fantastiske til kaffen!

Her får du opskriften på mine Biscotti · ca. 24 stk:

2 æg til dejen

1 æg til pensling

150 gr sukker

50 gr smeltet, afkølet smør

1 tsk vaniljesukker

150 gr mandler

250 gr hvedemel

1 tsk bagepulver

0,5 tsk salt

Riv lidt frisk citron- eller appelsinskal i, hvis du er til det

How to:

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til du får en luftig konsistens – som æggesnaps. Vend derefter den afkølede smør i og bagepulver. Vend så hvedemelet og saltet i og til sidst samler du dejen og kommer mandlerne i. Mandlerne skal ikke være smuttede – blot hakket groft.

Del dejen i to. Den vil klistre lidt, og du kan bruge lidt mel til at lave to aflange “flade brød” med. De skal cirka være 8 cm i bredden. Jeg former mine på en bageplade beklædt med bagepapir.

Pensl nu med æg og bag dine Biscotti første gang i 25 minutter ved 175 gr varmluft. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle 2 minutter, inden du skærer dem ud. Skær dem ud i cirka 1-1,5 cm tykkelse og “vend dem” så de ligger ned. Bag dem nu en sidste gang i 15 minutter ved 175 gr varmluft til de er gyldne og sprøde.

Lad dem afkøle helt, før du lægger dem i en lufttæt beholder/glas.

Tip! De er geniale som værtindegave i et smukt glas.

Velbekomme – og husk en stor kop kaffe!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *