
Biscotti – eller små kager med mandel. Kald dem, hvad du vil. Éen ting er sikkert: De er fantastiske til kaffen!
Her får du opskriften på mine Biscotti · ca. 24 stk:
2 æg til dejen
1 æg til pensling
150 gr sukker
50 gr smeltet, afkølet smør
1 tsk vaniljesukker
150 gr mandler
250 gr hvedemel
1 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
Riv lidt frisk citron- eller appelsinskal i, hvis du er til det
How to:
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til du får en luftig konsistens – som æggesnaps. Vend derefter den afkølede smør i og bagepulver. Vend så hvedemelet og saltet i og til sidst samler du dejen og kommer mandlerne i. Mandlerne skal ikke være smuttede – blot hakket groft.
Del dejen i to. Den vil klistre lidt, og du kan bruge lidt mel til at lave to aflange “flade brød” med. De skal cirka være 8 cm i bredden. Jeg former mine på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl nu med æg og bag dine Biscotti første gang i 25 minutter ved 175 gr varmluft. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle 2 minutter, inden du skærer dem ud. Skær dem ud i cirka 1-1,5 cm tykkelse og “vend dem” så de ligger ned. Bag dem nu en sidste gang i 15 minutter ved 175 gr varmluft til de er gyldne og sprøde.
Lad dem afkøle helt, før du lægger dem i en lufttæt beholder/glas.
Tip! De er geniale som værtindegave i et smukt glas.
Velbekomme – og husk en stor kop kaffe!