Forestil dig: Smørrig dej, søde blåbær og marcipan; disse snegle er fantastisk nemme, og så smager de absolut fantastisk, hvis du er en vaskeægte bær-lover.

Jeg bager gerne mine snegle tæt, i et ovnfad [stålfad fra Ikea] som hérover, da de alle får lov at bage igennem, boblende i fyldet der unægteligt vil flyde lidt ud i bunden. Forskellen her er, at fyldet ikke går til spilde: Resultatet er en svampet, uartig bund, som du vil elske hvert et bid af, da den har suget til sig af herlighederne.

Til cirka 12 stk:

Dej:

50 gr gær

2 dl lun mælk [plantemælk kan sagtens bruges]

200 gr smeltet “lillefingervarmt” smør

50 gr spsk mørk sirup eller rørsukker

1 tsk vaniljesukker

1 tsk kardemomme

1 tsk salt

500 gr hvedemel

1 æg til pensling

Fyld:

400 gr blåbærmarmelade [jeg brugte ØGO mærket fra Netto]

200 gr revet marcipan

How to:

Opløs gæren i den lune mælk og smelt samtidigt dit smør, hvor du tilsætter sirup, vaniljesukker, salt, og kardemomme. Vend så smørret i mælken og tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt godt, til du har en ensartet, fin dej. Sæt den et dejligt lunt sted i 45 minutter til hævning.

Rul din dej ud i et rektangel, smør blåbærmarmeladen oven på, og derefter din revne marcipan. Rul nu til en pølse, og skær skiver på 2 cm. Placer dem i et fad beklædt med bagepapir, som på billedet øverst, og pensl til sidst med æg.

Bag nu dine blåbærsnegle ved 180 gr varmluft i 25-30 minutter.

Husk! Alle ovne er forskellige: Sneglene skal være gyldne og faste, så hold øje.

Servér evt med hvid glasur eller nyd dem lige som de er!

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *