Boller i karry er en herlig ret. Men! Har du prøvet den sådan hér? Jeg lover dig, at den sparker solide mad-kegler, når du trænger til et twist fra originalen.

“Boller i karry på kokosmælk med broccolini, cashewnødder og æble” til 2 personer.

Kødboller:

300 gr hakket svinekød

2 spsk hvedemel eller rasp

1 finthakket løg

2 fed hvidløg, knust

1 dl mælk

1 æg

salt/peber

Tilbehør: 

150 gr jasminris [ukogt vægt]

brocoolini

salt/peber

1 æbles

altede cashewnødder

forårsløg

smagsneutral olie

Sauce:

1 dåse kokosmælk light

1 dl kogevand fra boller

1 spsk karry

1 spsk smagsneutral olie

1 spsk maizena

0,5 dl koldt vand til maizena jævning

salt/peber

How to:

Rør kødet med 1 spsk salt i et par minutter. Tilsæt øvrige ingredienser og rør godt. I 1 liter kogt vand tilbereder du bollerne, som du former med en spiseske og håndfladen af din hånd. Vandet i gryden skal blot simre, og bollerne skal have 8 minutter. Gem 1 dl fra kogevandet til din sauce.

Vask og skær ender af broccolini. Vend dem i smagsneutral olie og drys med salt og peber. Kom dem i ovnen ved 200 grader varmluft til de er sprøde og gyldne. Hak æble i fine tern og forårsløg i fine slices.

Sauce: I en gryde steger du nu karry, salt og peber i 1 spsk smagsneutral olie. Dernæst tilsætter du 1 dl af kogevandet fra kødbollerne. Lad det nu koge op. Hæld dernæst kokosmælken i, og lad saucen koge op igen. Rør maizena ud i 0,5 dl koldt vand i en lille kop og tilsæt det saucen, imens du rører hele tiden. Saucen tykner nu, og så smager du til med salt og peber. 
Tilsæt kødbollerne i saucen og lad dem varme med i saucen ved svag varme, imens ris koger færdige.

Anret:  I en dyb skål fordeler du ris i halvdelen af den, og lader broccolini pynte i midten, sammen med æble, forårsløg og cashewnødder. På den anden halvdel fordeler du sauce og kødboller. På den måde kan du smovse retten lige som du har lyst til – bid for bid!

Velbekomme! 

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *