Jeg er en vaskeægte grise-pige! Denne burger er eksplosiv i smag og følelsen af forkælelse! Par denne madoplevelse til en hyggeaften, og du går glad i seng og synger jubiduæh! Jeg har med denne burger leget med fedme, friskhed, syre og teksturer, der forkæler dine smagsløg for hvér mundfuld.

Til 2 burgere skal du bruge:

2 nakkefilet af gris

2 briocheboller

200 gr syltet rødkål

200 gr syltet rødbeder

syltede agurker til du skammer dig

mayonnaise

Sovs:

100 gr smør

3 spsk hvedemel

200 gram parmesan

4 dl sødmælk

saften fra 1/2 citron

salt/peber

1 bundt frisk persille

Panering:

hvedemel

pankorasp

æg

salt/peber

Panering how to:

Brug et par engangshandsker til dette projekt. Det er nemmest. Du har 3 dybe tallerkener stående på dit køkkenbord og en tallerken til at sætte af på. 1 dyb tallerken med mel/salt/peber, en med sammenpisket æg, og en med pankorasp. Start med at duppe kødet med et stykke køkkenrulle, så det er tørt. Vend nu kødet i mel, så i æg, så igen i mel og igen i æg – for til sidst at slutte i pankoraspen. Det er vigtigt, at olien ikke er for varm, da du kan risikere, at overfladen er færdig før din nakkefilet er. 

Fritering: Varm neutral olie (fx solsikke eller vindruekerne) op til 180 grader. Fritér til overfladen bliver gylden. Læg din nakkefilet på køkkenrulle, så den kan dryppe af.

Fyld how to:

Hak de syltede rødbeder fint i tern og bland det med rødkålen i en skål. Sæt det på køl imens du laver resten.

Parmesan-Persillesovs how to:

Smelt dit smør i en gryde ved god varme og bag det op med melet. Pas på at det ikke bliver branket. Tilsæt halvdelen af mælken og pisk grundigt. Fortsæt med at tilsætte mælk, til du får den rette konsistens, smag til med salt og peber. Lad den simre 10 minutter på lavt blus. Tilsæt nu citronsaft, revet parmesanost og tilsæt lidt mere mælk, hvis den er tyknet for meget. Smag igen til med citron, salt og peber.

Inden servering slukker du for blusset og tilsætter den friskhakkede persille. Lad den trække 2-3 minutter før serveringen i gryden.

Sådan samler du burgeren:

Rist dine briocheboller i ovnen eller på en brødrister. Smør begge sider med mayonnaise, fyld underbollen godt op med fyldet, og læg din panerede nakkefilet ovenpå og top af med syltede agurker. Læg overbollen på og servér burgeren ved bordet. Sovsen anrettes i sovseskål, for så står det nemlig hvér person frit for, hvor meget sovs, der skal hældes over burgeren.

Nyd gerne en god rødvin dertil – det vil du ikke fortryde!

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *