Citroner er sure – siger nogen!

Jeg elsker at lave “hel” kylling. Variationerne er uendelige, men min favorit er altså citronkylling med masser af urter!

Find den lækreste kylling, som har haft det godt, og rens den godt. Løsn skindet på brystet forsigtigt. Her skubber du en hjemmerørt smør, imellem skind og kød, bestående af:

100 gram blødt smør · rosmarin · 1 fed hvidløg · friskkværnet peber

Fyld nu kyllingen med både økologisk rosmarin og timian, og hele hvidløgsfed, som du blot har skyllet godt, sammen med halverede, økologiske citroner, til den er fyldt. Gnub nu kyllingen godt ind i smør, knus 1 fed hvidløg, og fordel med flagesalt samt friskkværnet peber over hele kyllingen. Er du til et hint af spicy, kan du også tilføje lidt tørrede chiliflager eller frisk chili!

Champagne fra Champagnekassen.

Nu skal kyllingen i et smurt fad, eller på en rist hvis du foretrækker dette, med lidt ekstra citron og krydderurter. Den skal have ca. 60 min ved 200 grader alm. ovn. Jeg tager kyllingen ud og pensler med ekstra smør 1. gang efter 15 min og 2. gang efter 30 min for at få den ekstra greasy og smagfuld.

Serverings tip: Jeg serverer med hjemmebagt focaccia, og sprød, grøn salat [fx Lollo Bionda]. Jeg fik engang syltet tilbehør til, og jeg har været afhængig lige siden: Prøv fx syltede agurker og rødløg dertil. Det slår til enhver tid tunge kartofler!

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *