Er der noget bedre end en gedigen oste sandwich? Croque Monsieur er en himmerigsmundfuld af rang: Ostens fedme, den krydrede skinke og brødets tekstur vil lege om kap med dine smagsløg.
Du får her min opskrift på “Croque Monsieur” til 2 personer:
4 store skiver surdejsbrød
200 gr revet gruyereost
100 gr mortadella skinke
200 gr mascarpone
2 spsk dijonsennep
cornichoner
salt/peber
lidt smør [who are we kidding – meget] til stegning
How to:
Start med at røre mascarponen sammen med den revne ost, dijonsennep, salt og peber i en skål.
Fordel osteblandingen på 2 af brødskiverne. Steg brødskiverne i lidt smør på panden, indtil bunden er gylden. Tag dem af panden. Læg nu skinken oven på, og herefter endnu en skive brød med osteblandingen fordelt ovenpå.
Find et ildfast fad og giv dine “Croque Monsieur” 15 minutter i ovnen ved 180 gr varmluft – til osten er gylden.
Servér med sprød, grøn salat, dijonsennep og cornichoner til.
Velbekomme!