
Asparges i sæson er min yndlingssæson! Damp dem, steg dem, bag dem – de kan bruges til et utal af retter og variationer.
Den hér opskrift er perfekt til forret, som tager seriøse, grønne kegler hos dine gæster, når det skal være lidt ekstra lækkert. Du ændrer blot selv i opskriftens antal af asparges og kammuslinger alt efter dit temperament – og appetit.
Se mine øvrige opskrifter med asparges lige her.

[2 personer]
200 gr grønne asparges
6 kammuslinger
20 gr valnødder, hakket groft
dild
100 gr smør
Persillepesto:
1 håndfuld persille
2 spsk citronsaft
50 gr revet parmesan
1 dl olivenolie
1 fed hvidløg
salt/peber
How to:
20 minutter før kammuslingerne skal steges, drysser du lidt fin salt og sukker på toppen af dem. Sukkeret hjælper nemlig med at få en flot stegeskorpe og begge dele tilbereder også en smule på dem.
Skyl alle grøntsager. Skær bunden af dine grønne asparges og damp dem, til de er møre – men stadig har et “knæk”.
Blend alle ingredienser til din persillepesto. Kom smør på en opvarmet pande og kom pestoen på, når smørret bruser. Det skal bare vendes rundt i 1 minut og af igen.
Varm en pande op på fuld varme og når den er godt varm, tilsætter du en smule smagsneutral olie. Giv kammuslingerne 1 minut, og tilsæt en klat smør, hvorefter du vender dem og giver dem 1 minut mere, imens du baster dem med smørret fra panden. Drys med flagesalt og servér straks fra panden.
Anret: Fordel de dampede asparges på en tallerken. Dryp med pestosmør, drys med valnødder og anret kammuslinger ovenpå. Top af med dild.
Velbekomme!
Pssst! Har du grønne asparges tilovers? Sylt dem!
Snit resterne af dine asparges, giv lagen herunder et opkog – og hæld hele baduljen på et skoldet sylteglas, køl af og sæt i køleskabet.
Syltede, grønne asparges smager herligt på både sandwiches og salater:
4 dl klar lagereddike
2 dl vand
100 gr sukker
krydderurt, fx dild
10 sorte peberkorn
10 rosenpeber
frisk citron
2 laurbærblade

