Asparges i sæson er min yndlingssæson! Damp dem, steg dem, bag dem – de kan bruges til et utal af retter og variationer.

Den hér opskrift er perfekt til forret, som tager seriøse, grønne kegler hos dine gæster, når det skal være lidt ekstra lækkert. Du ændrer blot selv i opskriftens antal af asparges og kammuslinger alt efter dit temperament – og appetit.

Se mine øvrige opskrifter med asparges lige her.

[2 personer]

200 gr grønne asparges

6 kammuslinger

20 gr valnødder, hakket groft

dild

100 gr smør

Persillepesto:

1 håndfuld persille

2 spsk citronsaft

50 gr revet parmesan

1 dl olivenolie

1 fed hvidløg

salt/peber

How to:

20 minutter før kammuslingerne skal steges, drysser du lidt fin salt og sukker på toppen af dem. Sukkeret hjælper nemlig med at få en flot stegeskorpe og begge dele tilbereder også en smule på dem.

Skyl alle grøntsager. Skær bunden af dine grønne asparges og damp dem, til de er møre – men stadig har et “knæk”.

Blend alle ingredienser til din persillepesto. Kom smør på en opvarmet pande og kom pestoen på, når smørret bruser. Det skal bare vendes rundt i 1 minut og af igen.

Varm en pande op på fuld varme og når den er godt varm, tilsætter du en smule smagsneutral olie. Giv kammuslingerne 1 minut, og tilsæt en klat smør, hvorefter du vender dem og giver dem 1 minut mere, imens du baster dem med smørret fra panden. Drys med flagesalt og servér straks fra panden.

Anret: Fordel de dampede asparges på en tallerken. Dryp med pestosmør, drys med valnødder og anret kammuslinger ovenpå. Top af med dild.

Velbekomme!

Pssst! Har du grønne asparges tilovers? Sylt dem!

Snit resterne af dine asparges, giv lagen herunder et opkog – og hæld hele baduljen på et skoldet sylteglas, køl af og sæt i køleskabet.

Syltede, grønne asparges smager herligt på både sandwiches og salater:

4 dl klar lagereddike

2 dl vand

100 gr sukker

krydderurt, fx dild

10 sorte peberkorn

10 rosenpeber

frisk citron

2 laurbærblade

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *