
Opskriften giver 2 portioner.
2 stk fasanbryst skåret i store tern
1 dl olivenolie
saften fra 1 citron
2 fed hvidløg
Rosmarin
salt/peber
Panering:
hvedemel
pankorasp
æg
salt/peber
How to:
Aftenen før marinerer du din fasan. Vend den godt i marinaden og sæt den på køl i en skål med film over.
Panering how to:
Brug et par engangshandsker til dette projekt. Det er nemmest. Du har 3 dybe tallerkener stående på dit køkkenbord og en tallerken til at sætte af på. 1 dyb tallerken med mel, en med sammenpisket æg, og en med pankorasp. Start med at duppe dine nuggets med et stykke køkkenrulle, så de er tørre. Vend nu kødet i mel, så i æg, så igen i mel og igen i æg – for til sidst at slutte i pankoraspen. Det er vigtigt, at olien ikke er for varm, da du kan risikere, at overfladen er færdig før din nugget er.
Fritering: Varm neutral olie (fx solsikke eller vindruekerne) op til 180 grader. Fritér til overfladen bliver gylden. Læg dine nuggets på køkkenrulle, så de kan dryppe af.
Servér dine fasan nuggets til hjemmerørt mayo, eller en virkelig høj kvalitet fra dit lokale supermarked, riv frisk økologisk citronskal ud over herlighederne og top af med koriander. Det er en himmerigsmundfuld – dét siger jeg dig.
En iskold øl ville gå fænomenalt til sådan en omgang hér.
Velbekomme!