Fastelavnsboller er nærmest en uundgåelig spise hvert år. De utallige kombinationer gør det til en uendelig lang, hypet bagefest – og du er altså inviteret – af mig!

Hér kommer mit bud på din næste fastelavnsbolle:

[Cirka 12 stk]

Dej:

50 g gær

2 dl mælk

50 gr sukker

2 æg

2 tsk kardemomme

600 gr hvedemel

1 tsk salt

150 g blødt smør

1 æg til pensling

Vaniljecreme:

1 tsk tørrede vaniljekorn [fx Mill & Mortar] eller vaniljekorn fra 1 stang vanilje

2 spsk sukker

2 spsk maizena

2,5 dl sødmælk

1 æg

1 glas Amarena kirsebær

Topping:

100 gr ruby chokolade/drops

1 dl fløde

spiselige blomster

How to:

Dej: Lun mælken og hæld det i en skål. Opløs gæren deri. Tilsæt først sukker, æg og kardemomme. Tilsæt så halvdelen af melen sammen med saltet. Tilsæt nu det sidste mel lidt efter lidt, og ælt dejen smidig imens. Husk! Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Du vælger selv, om du ælter dejen med håndkraft eller røremaskine. Ælt til den er elastisk – og ikke længere klistrer på fingrene.

Til sidst ælter du den bløde smør i dejen, lidt ad gangen.

Lad dejen hæve i 1 time, under et viskestykke, imens du laver din vaniljecreme.

Vaniljecreme: Pisk vanilje, sukker, majsstivelse og æg sammen i en skål. Det skal piskes helt rent – uden klumper.

Bring mælken til kogepunktet i en lille gryde og hæld den i æggeblandingen lidt efter lidt, imens du pisker kraftigt for at ægget ikke koagulerer.

Hæld så blandingen tilbage i gryden og kog den tyk over middel varme. Pisk hele tiden, imens den tykner. Tag den så af varmen.

Sigt den færdige, tyknede vaniljecreme gennem en sigte, dæk den med film helt til overfladen af cremen, så den ikke danner skind, og sæt den på køl til den er gennemkold. Kom så vaniljecremen i en sprøjtepose.

Rul din dej ud på et meldrysset bord. Skær den i kvadrater og fordel vaniljecreme og Amarena kirsebær på midten af dem. Knib først dejens åbninger sammen om fyldet, hvorefter du til sidst folder dem ind over hinanden i bunden, og lukket helt af for fyldet, imens du former din fastelavnsbolle flot rund. Pensl med det piskede æg.

Bag ved 200 grader varmluft i 15 minutter. Vær vaks ved ovnen, da alle ovne varmer forskelligt!

Ruby ganache: Smelt chokoladen sammen med fløden i en skål over vandbad eller i mikroovn. Du må ikke røre for meget i ganachen undervejs, da den kan risikere at skille.

Dyp dine afkølede fastelavnsboller halvt ned i ganachen, eller fordel med en spiseske, og pynt med spiselige blomster [jeg valgte hér knuste rosenblade].

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *