
Fletbrød med ost og rosmarin er perfekt som madbrød. Dét her er tilmed hyggeligt at lave!
Du får opskriften på mit fletbrød til 4 personer her:
1 stk:
25 gram gær
4 dl lunkent vand
1 spsk olivenolie
1 tsk honning
600 gr hvedemel
1 tsk flagesalt——
Olivenolie til pensling
3 spsk frisk- og grovhakket rosmarin
200 gr revet cheddar [kan udelades]
Flagesalt til topping
How to:
Opløs gær og honning i vandet, tilsæt mel og ælt i 10 min. Lige før den er klar, tilsætter du salt. Lad nu dejen hæve overdækket, ved stuetemperatur, i 45 min.
Slå dejen ned efter de 45 min og ælt den sammen med rosmarin og cheddar. Del dejen i 3 {vej evt. hele dejen af, så du kan få 3 ens stykker.}. Rul hver af de 3 stykker til en lang pølse, cirka 40 cm.
På en bageplade beklædt med bagepapir fletter du de 3 sammen, og enderne folder du ind under sig selv, så brødet er flot afsluttet.
Lad det nu efterhæve i 30 min på bagepladen, overdækket.
Pensl med olivenolie og drys med flagesalt, og bag fletbrødet i 20 min, ved 225 grader varmluft {forvarmet ovn}.
Nyd det til alle dine yndlingsretter.