Inspirationen kommer fra den franske ret, hvor en svinepølse fra Toulouse serveres til en meget ostefyldt kartoffelmos. Retten er nærmest en ridder. En brun ridder af slagsen. Faktisk er den både majestætisk, og en anelse mad-pervers, på én og samme tid.

Kartoffelmosen er pakket med ost, saucen er kraftfuld og potent – og sammen med en smørstegt pølse, bliver det en flabet treenighed.

[2 personer]

2 gode pølser på svinekød

purløg, finthakket

smør til stegning

Kartoffelmos:

500 gr bagekartofler

300 gr ost, fx Tomme de Savoie

1 dl fløde

50 gr smør

et nip salt

friskkværnet peber

Løg:

2 store, gule løg

2 dl oksebouillon

0,5 dl balsamico eddike

50 gr smør

How to:

Skyl purløg, skræl løg og hak begge fint. Blanchér løg i smørret og et godt skvæt salt og peber. Tilsæt balsamico eddike, og bouillon, og lad det reducere til det halve. Smag til med salt og peber, når det hele er tyknet og lækkert.

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre tern for at mindske kogetiden, og kog dem i letsaltet vand, til de er møre. Skær osten i mindre stykker. Tag gryden af varmen, dræn for vand og mos kartoflerne grundigt med smør, et nip salt og peber. Brug evt. en si eller stavblender. Sæt gryden tilbage på lav varme og vend osten i med en træske; mosen skal blot holdes varm, imens osten inkorporeres, ikke koge. Bliv ved at vende og vende, og servér straks, når osten er smeltet ind i mosen. Den skal helst være lidt “strenget”, og tæt, i konsistensen.

Rids pølserne i et flot mønster, hvis du lyster, eller prik dem blot let, så de ikke sprænger – og steg i en god klat smør til de er gyldne og lækre. Jeg kan ganske simpelt ikke lade være med at lave det ternede mønster til denne ret – og så har smørret også flere riller at sovse rundt i på panden. [Win-win]

Anret: Jeg kommer min kartoffelmos på en engangssprøjtepose og klipper et hul på 3 cm. Det gør det nemt at forme snorlige. Anret, som vist på billedet, og drys med masser af purløg.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *