Ostekugler i 2 versioner.

Jeg har aldrig friteret så meget, som jeg har gjort i 2020. Ikke nok med, at det er en sjov opgave, så smager det simpelthen himmelsk.

Jeg eksperimenterede med at lave friterede ostekugler, en fredag hvor min familie kom til spisning, og da de virkelig tog kegler hos mine gæster, vil jeg også dele opskriften med jer. Det her er verdens nemmeste opskrift!

Version 1: Mozzarella og bacon. (4 store stk)

200 gram revet mozzarella

100 gram panderistet, god bacon

Panering:

hvedemel

pankorasp

æg

salt/peber

How to:

Brug et par engangshandsker til dette projekt. Det er nemmest. Tag lidt mozzarella i håndfladen, lig lidt stykker af bacon oven på og mozzarella igen. Mas og rul nu massen godt sammen til en kugle. De skal være på størrelse med en golfbold.

Panering: Dine ostebolde skal nu paneres. Du har 3 dybe tallerkener stående på dit køkkenbord og et skærebræt til at sætte af på. 1 dyb tallerken med mel, en med sammenpisket æg, og en med pankorasp. Start med at rulle din ostekugle i mel, så i æg, så igen i mel og igen i æg – for til sidst at slutte i pankoraspen. Læg fra på dit skærebræt. Fortsæt således med begge versioner.

Version 2: Brie, trøffel og bacon. (4 store stk)

200 gram brie

10 gr revet, frisk trøffel eller trøffelolie

100 gram panderistet, god bacon

Panering:

hvedemel

pankorasp

æg

salt/peber

How to:

Brug et par engangshandsker til dette projekt. Det er nemmest. Brien moses med en gaffel sammen med stykker af bacon og trøffel. Brien er lækker klistret, og nem at arbejde med. Denne version bliver mere “flydende” i midten – en ren himmerigsmundfuld. Mas og rul nu massen godt sammen til en kugle i hænderne. De skal være på størrelse med en golfbold. Gå til afsnit om panering.

Fritering: Varm neutral olie (fx solsikke eller vindruekerne) op til 180 grader. Fritér 2 ostekugler ad gangen og tag dem op, når overfladen bliver gylden. Læg dem på køkkenrulle, så de kan dryppe af.

Servér med et drys flagesalt, friske urter, revet parmesan og med aioli – eller blot som de er. De er perfekte som en starter/appetizer.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *