Jeg elsker, når det er sæson for asparges! Det er indbegrebet af lyse tider for mig. Denne Galette med asparges er suveræn til tapasbordet, men kan også sagtens nydes alene med sprød, grøn salat til og et koldt glas hvidvin.

Til 1 galette/tærtebund:

100 gr koldt smør

200 gr hvedemel

2 spsk vand 

1 tsk salt

How to:

Skær smør i mindre stykker og saml det med hvedemelet. Tilsæt vand og salt og ælt til samlet konsistens. Rul nu tærtedejen ud i en cirkel på cirka 25 cm i diameter – læg den på et stykke bagepapir.

Fyld:

200 gr grønne asparges

200 gr ricotta

200 gr gedeost

olivenolie

salt/peber

How to: 

Smør ricotta jævnt ud fra midten men undlad 3 cm til kanten, som skal foldes over fyldet til sidst. Jeg køber altid gedeost på rulle, da det er nemt at skære i skiver og fordele på en Galette. Skyl og skær de grønne asparges i små fine skiver, pånær de flotte toppe, som du fordeler til sidst – øverst. Fold nu kanten op over fyldet, eller sno kanten hele vejen rundt, pensl kanten med mælk eller et pisket æg, kværn godt med salt og peber – og smid et skvæt olivenolie på toppen. Bag din galette ved 180 gr varmluft i 25 minutter.

Ved servering: Et skvæt olivenolie og lidt ekstra salt og peber har aldrig gjort nogen ondt!

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *