Jeg elsker, når det er sæson for figner! Det er indbegrebet af sensommer for mig. Denne Galette med ricotta, rødbede og figner er suveræn til en kødfri aften med sprød, grøn salat til.

Til 1 galette/tærtebund:

100 gr koldt smør

200 gr fuldkorns hvedemel

2 spsk vand 

1 tsk salt

How to:

Skær smør i mindre stykker og saml det med melet. Tilsæt vand og salt og ælt til samlet konsistens. Rul nu tærtedejen ud i en cirkel på cirka 25 cm i diameter – læg den på et stykke bagepapir.

Fyld:

1 stor skiveskåret rødbede

2 friske figner skåret i både [8 både pr. figne]

200 gr ricotta

100 gr hakkede valnødder

100 gr hakkede, tørrede tranebær

hvide sesamfrø til kanten

1 æggeblomme til pensling

1 hakket skalotteløg

olivenolie

frisk timian

salt/peber

How to: 

Giv dine rødbedeskiver en tur på en varm pande med olivenolie, salt og peber i 5 min. Smør ricotta jævnt ud fra midten på din dej men undlad 3 cm til kanten, som skal foldes over fyldet til sidst. Fordel dine rødbedeskiver og hakkede skalotteløg oven på og top af med et godt skvæt god olivenolie, friskkværnet peber og flagesalt.

Fold nu kanten op over fyldet, eller sno kanten hele vejen rundt, pensl kanten med æggeblommen og drys sesam hele vejen rundt på galettens kant. Bag din galette ved 180 gr varmluft i 25 minutter.

Ved servering: Anret dine friske figner oven på den nybagte galette, direkte fra ovnen. Top så af med frisk timian og de hakkede valnødder og tranebær. Et skvæt olivenolie og lidt ekstra salt/peber på toppen gør altid underværker.

Velbekomme!

Processed with VSCO with c6 preset

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *