Mange holder sig fra at lave Cheesecake, da det virker til at være et uoverskueligt projekt, når den skal holdes mere sund end syndig. Jeg har lavet en LCHF opskrift uden gluten, laktose og sukker. Kun sukker fra bær og dadler.

Jeg har anrettet i små glas, da det er en eminent, nem måde at servere for gæsterne på, uden at skulle døje med form, udskæring og dårlige nerver. Det handler om at leve sundt, på en nem måde, med mest mulig tid tilovers, så det hele ikke ender i uoverskuelighed og overplanlægning.

Du skal bruge:

[ca. 4 portioner]

1 laktosefri fløde, 1 laktosefri Philadelphia, 1 lille pose hakkede mandler, 6 dadler, 1 tsk tørret vaniljepulver, agar agar stivelse, bær og evt. lidt mandelessens til bunden.

Fremgangsmåde:

Bund: Køb dadlerne virkelig modne, så er de nemme at ælte sammen med mandlerne. Jeg samler det hele i en skål med hænderne. Tilsæt evt. lidt mandelessens. Fordel massen i bunden af glassene, mas op ad siderne, så man kan se den flotte effekt.

Fyld: Pisk din laktosefri fløde med vaniljen, men ikke helt til flødeskum, og vend så den laktosefri philadelphia i. Herefter tilsætter du lynhurtigt din gelatine [jeg bruger vegansk Agar Agar] og hælder på glas. Jeg tørrer lige kanterne efter, og sætter dem på køl, så de kan stivne op. Så er din dessert klar. Super nem og kan laves aftenen før gæster, og helt indtil 8 timer før gæsterne skal komme.

Lige før servering kommer du friske eller optøede bær på, afhængigt af dit temperament, og anretter glassene på en lille dessert tallerken med; det bliver ikke meget mere sundt eller hyggeligt at nyde en ernæringsforbedret cheesecake!

Det er éen af mine uforbeholdne favoritter, herhjemme, og den bliver aldrig kedelig!

Velbekomme!

XOXO

6 tanker om “Mama Brown’s Gluten- & Laktosefri Cheesecake”

 1. Dejlig kage og flot ser det ud:-)
  Det lyder jo nemmere end jeg også havde tænkt med din opskrift, så kan da prøve at kaste mig ud i det.
  Vi elsker cheesecake herhjemme.
  Synes også du har fået lavet din blog smukt om:-)
  Ønsker dig en skøn weekend!

 2. Det er nemlig nemt! Og den smager fabelagtigt!
  – tak for ros med bloggen, jeg dur bedst til at være i “mit eget” blog hjem, så jeg flyttede fra Nouw 😉
  Stort arbejde, men mere mig! 🙂 🙂

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *