Vafler er “in” som aldrig før – ligesom pandekager [find mine mange opskrifter hér] er det en hyggelig spise morgen, middag og aften. Jeg har lavet en ny opskrift på vafler, som bliver éen af flere, der er proppet med gode sager.

Til 4 havrevafler skal du bruge:

3 æg fra en glad høne

1 dl havredrik

1,5 dl glutenfri havregryn

1 tsk kokosolie

1 tsk vanilje [tørret eller skrabet fra vaniljestang]

2 store bananer

1 tsk bagepulver

Jeg blender hele herligheden, og lader det stå 5 minutter i blenderen, så bagepulver og havregryn når at suge lidt af væsken og gøre dejen luftig. Nogle fedter deres vaffeljern med kokosolie – jeg bruger plantebaseret smør fra Naturli´og det virker også formidabelt.

Afhængigt af dit vaffeljern skal de have cirka 5 minutter.

Jeg elsker at toppe mine vafler af med friske bær, peanutbutter eller bare spise dem, som de er, med den ene hånd, imens den anden styrer kaffekoppen og læser emails. Det afhænger af humør og tid – uanset så er disse havrevafler underskønne til din morgenstund, før din træning, eller som en tiltrængt snack om aftenen. Lav en stor omgang, og frys dem evt. ned, så du altid har, når lysten melder sig til en “synder”.

Jeg nød en kop Bali kaffe med kokos, som jeg medbragte fra min solo-tur i oktober. Det var ren nostalgi at presse sådan en kande – og helt perfekt til mine havrevafler!

Dog kan det også anbefales, at blende 1 dl frosne hindbær med et glas havredrik, nu du har taget hul på kartonen – det er så lækkert dertil!

XOXO

 

6 tanker om “Mama Brown’s Glutenfri Havrevafler”

  1. umm de ser lækre ud…
    Jeg plejer at lave nogenlunde de samme bare med alm. mælk i stedet for 🙂
    – og så smager de altså også vildt godt med lidt Nutella på… ha ha

  2. Ja, men da jeg har IBS laver jeg ikke mad/opskrifter med mælk 🙂
    Laktose tricker det – og det gør Nutella også, desværre. Jeg blogger altid om mave-venlige opskrifter, da det er dét mine læsere efterspørger 🙂 Man kan lave dem på mange måder!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *