Det er så hyggeligt at bage sit eget, friske brød! Jeg elsker, når hele hytten dufter af bagværk, ligesom da man var barn, og mor havde de store skåle med dej stående, hvor man fascineret fulgte med i hævningen, bolledejen og ventede på at slikke kageskålen. Det er dejlige minder!

Mine Quinoa Brød gør det dejligt til en brunch, morgenmad, eller som en fornuftig snack i løbet af dagen. De kan sagtens bruges til ostebord, hjemmelavet marmelade eller blot nydes som de er; smagen af quinoa skal man dog kunne lide!

Quinoa er en virkelig god kilde til protein, faktisk er den uundværlig i det sunde køkken!

Til et hold “brød” af 12 stk, skal du bruge:

300 gr quinoamel [øko fåes hér]

4 æg fra en glad høne

1 dl kokosmælk

1 tsk salt

2 tsk bagepulver

2 spsk loppefrøskaller [øko fåes hér]

200 gr sød kartoffel

200 gr tranebær [øko fåes hér]

Tricket ligger i at have forme klar, der er smurt. Jeg har brugt engangsforme, i pap, som det ses på billederne, men man kan også bruge runde silikoneforme, for at få en bedre “bolle” [pardon my french] form på dem. Så kan de nemt skæres over på midten, og fyldes med ost, marmelade eller hvad man lyster.

Hele herligheden blendes godt; hæld herefter dejen op til 1 cm fra kanten [de vil hæve en del]. Når du har hældt dej i alle forme, drysser du de tørrede tranebær på toppen af dem alle. De skal i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 min [hold altid øje med dem; tid varierer efter den form, som du anvender].

Du kan sagtens udskifte toppingen, afhængigt af, hvad du er til, men husk det er beregnet som “brød” – dvs. til mad! Det er ikke en sød, dessertlignende snack!

De er lækre, og de mætter! Leg dig frem til din egen favorit!

XOXO

​Indlægget er ikke sponseret

2 tanker om “Mama Brown’s Glutenfri Quinoa Brød”

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *