Jeg er den allerstørste fan af grydebrød! Det er perfekt til hele familiens weekend, nemt at bage – og er du alene, som jeg, smider du med lethed halvdelen i fryseren, hver gang du laver ét. Det er nemlig altid rart, at have lidt i fryseren, til de dage der er ekstra travle.

Det bedste er, at arbejdstiden ligger på små 10 minutter. Resten klarer ovnen!

Jeg elsker at riste skiver af grydebrødet, om morgenen, og lave avocadomadder med blødkogte æg, eller bare med plantebaseret smør og syltetøj. Den sprøde skorpe gør sig fantastisk til både morgenmad og madpakker.

Til 1 grydebrød:

25 gram gær

0,5 liter lunkent vand

1 tsk salt

500 gram speltmel

1 dl chiafrø

Rør gæret ud i det lunkne vand, så det er helt opløst, og tilsæt først chiafrø og salt – dernæst speltmel – og rør godt. Du skal ikke ælte dejen, blot røre den godt. Den skal være klistret. Dæk dejen over med et viskestykke, hvor den nu skal hæve i 1 time. Tip: Læg et stykke bagepapir over skålen, så ikke viskestykket bliver smurt ind i klistret dej, når den hæver! Når der er gået halvdelen af tiden, altså 30 minutter, sætter du gryden ind i ovnen, så den bliver varm til dejen er klar. Når dejen er færdig med at hæve, efter 1 time, hælder du den i den varme gryde, drysser lidt chiafrø på toppen, og bager det ved 250 grader, uden varmluft, men med låg, i 25 minutter. Har dit grydebrød ikke fået en gylden farve, kan du tage låget af efter de 25 minutter, og give det et par minutter mere uden låget, til det er gyldent.

Et godt tip:

Du kan erstatte både meltype og kerner, som du ønsker. Fx. solsikkekerner, valnødder, græskarkerner og glutenfri mel! Ønsker du et mere rustikt udtryk, kan du strø lidt mel i bunden af gryden samt oven på dejen, før du bager det.

Det er det letteste brød at lave, og det er tilmed billigt, og virkelig lækkert! Jeg bruger altid hvad end, jeg har i huset af kerner/frø/tørrede bær.

Velbekomme – og prøv lige at lave et par avocadomadder – du vil elske det!

XOXO

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *