Asparges – grønne som hvide – jeg elsker dem! Denne herlige grøntsag, som smager så fabelagtigt på så mange fantastiske måder – det er herligt! Denne opskrift er med hvide asparges. Dertil håndpillede rejer, grønne asparges, frisk dild og Sauce Mousseline. Sauce Mousseline er uartigt og smager ustyrligt godt til fisk.

Til 2 personer skal du bruge:

8 hvide asparges

4 grønne asparges

400 gr rejer [gerne dem der skal håndpilles]

frisk dild

Sauce Mousseline:

100 gr smør

1 dl fløde

saften fra 1/2 citron

2 æggeblommer

salt/peber

How to:

Start med at piske din flødeskum af fløden og smelte smørret. Læg imens dine asparges i kogende vand i 3 minutter. [Du skal kun skrælle de hvide, og du starter med at skrælle under hovedet]. Sæt dem herefter i vasken og tilføj koldt vand. Lad dem hvile. Tag de grønne op og hak dem fint i skrå skiver.

Nu til din Sauce Mousseline: Pisk dine æggeblommer med citronsaften ved lav varme til det tyknes og bliver cremet. Tilsæt nu smør lidt ad gangen og smag til med salt og peber. Når du har anrettet dine asparges, som du inden har duppet tørre med køkkenrulle, vender du flødeskummet i din sauce.

Anret først 4 hvide asparges på hver tallerken, så saucen, 200 gr rejer på hver tallerken, de snittede grønne asparges og til sidst frisk dild. Giv hele herligheden en omgang friskkværnet peber og flagesalt før du serverer!

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *